sâmbătă, 19 august 2017

The Four Feathers (2002)

Gen: Aventura

Distributie: Heath Ledger, Wes Bentley, Kate Hudson, Daniel Caltagirone, James Cosmo

Regizor: Shekhar Kapur [a mai regizat: Venice 70: Future Reloaded(2013), New York, I Love You(2008), Elizabeth: The Golden Age(2007), Elizabeth(1998), Bandit Queen(1994)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 24.200.000 $

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 49/100

Un ofiter britanic renunta la postul sau chiar inaintea unei batalii si primeste pe rand patru pene albe de la prietenii si logodnica sa, ca simbol al lasitatii de care ei cred ca a dat dovada.

Povestea este una idealista despre curaj si onoare si ne arata ce fel de oameni am putea fi, dar nu vom fi niciodata. Desi dureaza doua ore, timpul trece foarte repede. Intriga este detaliata si dezvolta personajele cum trebuie, ca sa putem empatiza cum trebuie cu protagonistul. Lumea africana este redate foarte credibil. Scenariul este putin prea dramatic, dar asa trebuia sa fie.

Distributia este plina de figuri familiare, in special din cinematografia britanica. As spune ca savoarea la acest capitol a fost data de rolurile secundare. Heath Ledger nu a facut nimic gresit, dar pur si simplu nu a fost credibil in acest rol. Din fericire, colegii sai de platou au fost la inaltime si l-au ajutat din plin.Trebuie neaparat sa il remarc pe Dijimon Honsou, care a avut o prestatie absolut remarcabila.

Costume bune, cinematografie superba, batalii epice, dragoste si curaj nelimitat, cam acestea sunt coordonatele acestui film. Nu este prima ecranizare a acestei povesti destul de cunoscute, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune si o recomand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!