duminică, 20 august 2017

Snatch (2000)

Gen: Comedie, Crima

Distributie: Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro, Dennis Farina, Vinnie Jones

Regizor: Guy Ritchie [a mai regizat: King Arthur: Legend of the Sword(2017), The Man from U.N.C.L.E.(2015), Sherlock Holmes: A Game of Shadows(2011), Sherlock Holmes(2009), RocknRolla(2008)]

Buget: 6.000.000 ₤
Incasari: 188.000.000 $

Premii:
- Best British Director, Empire Awards, UK 2001
- Best Sound Editing - Foreign Feature, Motion Picture Sound Editors, USA 2001
- Special Recognition - For excellence in filmmaking, National Board of Review, USA 2000

Nota Gealapa: 8.40
Metascore: 55/100

Promoteri de box fara scrupule, agenti de pariuri violenti, un gangster rus, hoti amatori si presupusi bijutieri evrei, toti sunt pe urmele aceluiasi diamant furat.

Acest still de a face filme de actiune le iese britanicilor foarte bine. Haos semicontrolat, ritm alert si atat de multe rasturnari de situatie ca abia le mai tii socoteala. Toate acestea cu un buget relativ mic, care nu permite multe briz-brizuri. Nu este neaparat o intriga originala, dar scenariul este scris atat de bine ca nici nu mai conteaza. Filmul asta ofera umor si actiune din primul pana in ultimul minut. Guy Ritchie si-a imprimat stilul pe acest film, facandu-l inconfundabil.

Nu se intampla foarte des sa vezi o distributie cum este aceasta. Nu este vorba de numarul de nume importante, ci de diversitatea acestora. Vedem colaborand actori care nu prea lucreaza impreuna de obicei si cu toate astea chimia pare excelenta. Prestatiile artistice nu sunt demne de premii importante, dar sunt solide si credibile. De la Benicio Del Toro, pana la Brad Pitt si Vinnie Jones toti si-au facut treaba excelent.

Filmul are cam acelasi still cu Lck, Stock and Two Smoking Barrels sau RockNRolla, dar as spune ca este mai bun decat ambele. Editarea priceputa si cinematografia originala contribuie si ele la succesul filmului. Umorul este foarte bune si sunt multe scene care ofera gluma buna dupa gluma buna. Daca sunteti in cautarea unei comedii bune care sa nu implice elevi americani care se imbata, atunci asta este filmul pe care il cautati. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!