sâmbătă, 19 august 2017

Silver Linings Playbook (2012)

Gen: Romantic, Drama, Comedie

Distributie: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker

Regizor: David O. Russell [a mai regizat: Joy(2015), Accidental Love(2015), American Hustle(2013), The Fighter(2010), I Heart Huckabees(2004)]

Buget: 21.000.000 $
Incasari: 487.000.000 $

Filmul a obtinut 88 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Leading Role (Jennifer Lawrence), Academy awards, USA 2013
- Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy or Musical (Jennifer Lawrence), Golden Globes, USA 2013
- Best Adapted Screenplay, BAFA Awards, 2013
- Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role (Jennifer Lawrence), Screen Actors Guild Awards, 2013
- Best Direction, AACTA International Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 81/100

Dupa o perioada petrecuta intr-un sanatoriu, fostul profesor Pat Solitano se muta inapoi cu parintii si incearca sa se impace cu fosta sotie. Lucrurile devin complicate cand o intalneste pe Tiffany, o fata misterioasa cu propriile probleme.

Nu sunt un mare fan al filmelor romantice, dar asta este deosebit. Povestea este originala si foarte bine scrisa si propune suficient de mult umor bun, fara sa transforme filmul intr-o comedie romantica. Lung ca toate filmele de dragoste, acesta nu este siropos si plictisitor ca majoritatea. Reuseste sa fie palpitant pana la final, care este un happy-end destul de clasic. Morala este si ea una destul de clasica si nerealista si anume ca pentru fiecare dintre noi exista o persoana care sa ne comleteze.

Distributia si calitatea prestatiei artistice a actorilor sunt cel mai bun lucru la acest film. Jennifer Lawrence in special, care a si obtinut si un Oscar pentru performanta ei, dar si Bradley Cooper sau Chris Tucker au produs interpretari foarte bune si au avut o chimie excelenta. Scenariul i-a ajutat destul de mult si senzatia este ca toti realizau ca iau parte la ceva deosebit si si-au dat tot interesul sa se ridice la inaltimea ocaziei.

Toate personajele din film sunt obsesive intr-un fel sau altul, oferind astfel a doua morala a filmului: fiecare dintre noi este nebun in felul lui, chiar daca nu este neaparat diagnosticat. Filmul merita apreciat pentru ca reuseste sa fie pozitiv fara sa fie siropos. Este un film pe placul femeilor, dar care poate fi suportat lejer si de barbati, ceea ce il face o alegere excelenta pentru o seara de film in cuplu. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!