duminică, 6 august 2017

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

Gen: Drama

Distributie: Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Shepard, Sam Rockwell, Jeremy Renner

Regizor: Andrew Dominil [a mai regizat: One More Time with Feeling(2016), Killing Them Softly(2012), Chopper(2000)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 5.000.000 $

Filmul a obtinut 25 de premii, printre care:
- International Award, Australian Cinematographers Society, 2008
- Best Cinematography, Awards Circuit Community Awards, 2007
- Best Cinematography Award, British Society of Cinematographers, 2007
- Best Cinematography, Chicago Film Critics Society Awards, 2007
- Best Cinematography, Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards, 2007

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 68/100

Robert Ford, care il idolatrizeaza pe Jesse James din copilarie, incearca din rasputeri sa se alature gastii lui, dar ajunge incet-incet sa il urasca pe renumitul bandit.

In afara de faptul ca este mult prea lung si lent, nu cred ca i se mai poate reprosa ceva acestui film. Are un subiect care captiveaza si este pus in scena in mod exemplar. Scenariul este foarte bun si iar tensiunea creste in permanenta. Este de inteles de ce ritmul este unul lent. Nu cred ca filmul ar fi functionat altfel; nu ar fi avut acelasi impact. Fara foarte multe briz-brizuri, principalul scop este atins: esti purtat cu succes in alta epoca si empatizezi cu siguranta cu cel putin unul din personaje.

Distributia este si ea una de top. Brad Pitt, alaturi de Casey Affleck, sunt cei doi protagonisti ai filmului si chiar daca chimia dintre ei nu este una iesita din comun, prestatiile lor individuale sunt foarte bune. Sunt destul nume mari cu prestatii solide si in rolurile secundare, iar asta face filmul foarte credibil.

Este un western ca la carte si nici un fan al genului nu ar trebui sa il rateze. Cinematografia este absolut superba si reprezinta principalul atu al filmului. Durata mare a acestuia, acorda destul timp si pentru close-upuri dar si pentru scene in care peisajul parca inghite personajele. Cred ca va rezista peste timp si va deveni unul din westernurile clasice. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!