vineri, 11 august 2017

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)

Gen: Aventura, Actiune, SF

Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland

Regizor: Francis Lawrence [a mai regizat: The Hunger Games: Mpckingjay - Part 2(2015), The Hunger Games: Catching Fire(2013), Gotham(2012), Water for Elephants(2011), I Am Legend(2007)]

Buget: 125.000.000 $
Incasari: 1.524.000.000 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Best Fantasy Adventure, Golden Trailer Awards, 2015
- Best Original Score Tv Spot, Golden Trailer Awards, 2015
- Best Fantasy / Adventure Poster, Golden Trailer Awards, 2015
- Best Teaser Poster, Golden Trailer Awards, 2015
- Best Wildposts, Golden Trailer Awards, 2015

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 64/100

Katniss Everdeen este in Districtul 13, dupa ce a oprit jocurile pentru totdeauna. Sub conducerea presedintei Coin si sfatuita de prietenii sai, Katniss lupta sa il salveze pe Peeta si o natiune miscata de curajul ei.

Bineinteles ca cei care au fost prinsi de primele filme il vor indragi si pe acesta, dar nici cei mai infocati fani ai seriei nu pot nega ca exista o cantitate inutila de drama in acest film. Prea multe lacrimi neconvingatoare. In rest, povestea este in continuare captivanta si te tine cu sufletul la gura. efectele bune, scenariul este in continuare coerent si suspansul este creat pentru ultimul film al francizei. Da, este cel mai slab film de pana acum al seriei, dar este in continuare unul bun.

Distributia este aceeasi pe care o stim din primele doua filme, dar cu unele personaje carora li se face un upgrade. Nu sunt interpretari memorabile, dar se simte faptul ca toti actorii s-au acomodat cu personajele si le dau viata cu mai multa siguranta si credibilitate. Probabil ca nici in ultimul film nu vor exista prea multe fete noi.

Parerea mea personala este ca daca eliminau scenele nejustificat de lungi, nu ar fi fost nevoie de doua parti, dar banii sunt destul de importanti. Este cel mai profund film al seriei, atat cat poate fi el de profund. Mesajele sociale sunt scoase mult mai in fata de data asta. Daca nu ati vazut nici un Hunger Games pana acum, nu incepeti cu asta pentru ca nu veti intelege chiar tot.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!