sâmbătă, 19 august 2017

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Gen: Musical, Drama, Horror

Distributie: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen

Regizor: Tim Burton [a mai regizat: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children(2016), Big Eyes(2014), Frankenweenie(2012), Dark Shadows(2012), Alice in Wonderland(2010)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 323.000.000 $

Filmul a obtinut 34 de premii, printre care:
- Best Achievement in Art Direction, Academy Awards, USA 2008
- Best Motion Picture - Comedy or Musical, Golden Globes, USA 2008
- Best Horror Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2008
- Best Costume, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2008
- Best Edited Feature Film - Comedy or Musical, American Cinema Editors, USA 2008

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 83/100

Infama poveste a lui Benjamin Barker, cunoscut ca si Sweeney Todd, care deschide un salon de barbierit in Londra, punand astfel bazele unei relatii sinistre cu co-chiriasa lui, doamna Lovett. Este bazat pe un musical de succes de la Broadway.

Tim Burton este specializat in filme mai ciudatele si a ajuns sa ii iasa foarte bine astfel de proiecte. Primul cuvant care imi vine in minte cand aud "musical" este "plictiseala". Din fericire nu este cazul acum. Acesta este un film interesant de la inceput pana la sfarsit. o poveste clasica, dar pusa in scena foarte profesionist. Arata bine, suna bine si merita toate aprecierile.

Distributia a adunat actori care de asemenea s-au obisnuit sa intruchipeze tot felul de nebuni care arata ciudat. pe Johnny depp aproape ca nu l-as recunoaste intr-un rol normal, Helena Bonham Carter a dat si ea viata de-a lungul timpului multor personaje dubioase, uneori chiar alaturi de Johnny Depp, iar lor li se adauga Timothy Spall si Alan Rickman, nici ei straini filmelor fantastice. Toti au avut prestatii solide si chimia dintre ei a fost foarte buna.

Versurile cantecelor sunt sunt bine scrise si extrem de sugestive. Din punct de vedere vizual, filmul nu impresioneaz aprin efecte, dar o face prin costume si prin atmosfera medievala recreata cu succes. Este unul din cele mai bune musicaluri pe care le puteti vedea si nu ar trebui ratat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!