sâmbătă, 12 august 2017

The Double (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Wallace Shawn, Yasmin Paige, Noah Taylor

Regizor: Richard Ayoade [a mai regizat: Submarine(2010)]

Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Actor (Jesse Eisenberg), Abu Dhabi Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 68/100

Un functionar intr-o agentie guvernamentala se afla in situatia in acre viata sa monotona ia o turnura spre rau, odata cu sosirea noului sau coleg care este dublura lui fizica, dar exact opusul sau comportamental - increzator, carismatic si cu succes la femei.

Este cu siguranta unul din cele mai ciudate filme pe acre le-am vazut. La baza este o comedie, dar este o comedie neagra si putin psihologica. Filmul se vrea profund si pretinde ca ridica teme existentiale, dar modul in care o face este destul de stangaci si greu descifrabil. Sumbru si deprimant de la inceput pana la sfarsit, sunt sanse reale sa va impinga spre pasul final daca aveti tendinte suicidale.

Distributia este asa si asa, cu actoricunoscuti, dar greu de suportat si in filme normale, daramite in astfel de ciudatenii. Jesse Eisenberg face un rol dublu decent, in masura in care talentul lui limitat ii permite. De partea cealalta, Mia Wasikowska are inca un rol ciudat, ca majoritatea rolurilor sale si o prestatie mediocra ca majoritatea prestatiilor sale.

Recunosc ca filmul ridica intrebari interesante despre personalitate, perceptie si realitate, dar este foarte greu de urmarit. Spre final, filmul isi pierde din profunzimea pretinsa la inceput si ramane doar un umor ciudat, pe care unii il vor aprecia, altii il vor detesta si altii nu il vor intelege.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!