vineri, 25 august 2017

Syriana (2005)

Gen: Drama, Thriller

Distributie: George Clooney, Matt Damon, Amanda Peet, Kayvan Novak, Amr Waked

Regizor: Stephen Gaghan [a mai regizat: Gold(2016), White City(2015), Metro(2011), Abandon(2002)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 198.100.000 $

Filmul a obtinut 14 premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role (George Clooney), Academy Awards, USA 2006
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (George Clooney), Golden Globes, USA 2006
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2006
- Best Ensemble Cast, Boston Society of Film Critics Awards, 2005
- Special Award - Arabs in The International Cinema, Cairo International Film Festival, 2006

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 76/100

O poveste incarcata politic despre starea industriei petrolului, in mainile celor implicati direct si care sunt afectati de el.

Filmul asta e atat de credibil ca a fost nevoie de cateva disclaimere in care sa se mentioneze ca e fictiune. La inceput e destul de greu de urmarit, dar apoi toate povestile se leaga intre ele si deznodamantul este inca un val de ura pentru americani. Este destul de simplu din punct de vedere tehnic, dar nici nu avea nevoie de mai multe briz-brizuri. Scenariul bun are si el destule merite pentru succesul filmului.

Distributia a fost aleasa excelent, atat partea americana, cat si cea orientala si avem parte de numeroase stiluri de actorie. Alexander Siddig de exemplu, are un rol mic, dar o interpretare puternica. George Clooney a fost si el intr-o pasa foarte buna la aceste filmari. Mi-a placut chiar si Amanda Peet si ea cu o prestatie foarte naturala.

Filmul ne propune cam cinci mici povestioare, toate avand legatura cu petrolul din Golful Persic, acre la un moment dat se intersecteaza intr-o singua poveste epica. Aproape ca as recomanda vizualizarea filmului de doua ori pentru siguranta de a nu omite vreun detaliu important. Cinematografia si editarea sunt si ele doua aspecte reusite ale filmului si contribuie si ee din plin. As spune pe scurt ca trebuie vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!