luni, 7 august 2017

House of Flying Daggers (2004)

Titlu original: Shi mian mai fu

Gen: Drama, Actiune

Distributie: Ziyi Zhang, Takeshi Kaneshiro, Andy Lau, Dandan Song, Hongfei Zhao

Regizor: Yimou Zhang [a mai regizat: The Great Wall(2016), Lady of the Dynasty(2015), Coming Home(2014), The Flowers of War(2011), Under the Hawthorn Tree(2010)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 214.100.000 $

Filmul a obtinut 19 premii, printre care:
- Feature Film Soundtrack of the Year, Australian Screen Sound Guild, 2005
- Best Achievement in Sound for Film Sound Design, Australian Screen Sound Guild, 2005
- Best Director, Boston Society of Film Critics Awards, 2004
- Best Foreign Language Film, Boston Society of Film Critics Awards, 2004
- Best Cinematography, Boston Society of Film Critics Awards, 2004

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 89/100

Un capitan de politie romantic ajuta o rebela frumoasa sa evadeze din inchisoare si sa se alature grupului ei, dar lucrurile nu sunt ceea ce par a fi.

Cand asiaticii fac drame, pai sunt ditamai dramele. Noi avem filmele cu domnitori, ei au filmele cu dinastii. Doar ca razboinicii lor zboara. Serios acum, filmul este foarte bun. Scenariul are atatea rasturnari de situatie ca nu mai stii ce sa crezi. Scenele de lupta sunt epice si peisajele superbe. Desi are doua ore, filmul nu este plictisitor nici o secunda. Filmul a fost nominalizat di la Globurile de Aur si la Oscaruri, deci nu ma credeti doar pe mine pe cuvant cand va spun ca e foarte bun.

Numele din distributie nu imi spun nimic, dar am vazut cateva interpretari bune spre foarte bune, in stilul supradramatic tipic filmelor din aceasta regiune. Prestatiile actorilor trebuie apreciate pentru ca majoritatea au avut personaje foarte complexe pe care le-au dus la capat cu succes. Pana si figuratia a fost credibila.

Cred  ca a fost gandit in asa fel incat sa fie si pe placul occidentalilor. Este o poveste ceva mai rafinata fata de cele clasice cu razboinici asiatici. Dragoste, tradare, minciuna si eroism toate isi gasesc locul printre scene epice de lupta. Per total, filmul exte o experienta cinematografica absolut satisfacatoare, pe care o recomand. Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!