vineri, 25 august 2017

The Beach (2000)

Gen: Aventura, Drama

Distributie: Leonardo DiCaprio, Daniel York, Patcharawan Patarakijjanon, Virginie Ledoyen, Guillaume Canet

Regizor: Danny Boyle [a mai regizat: T2 Trainspotting(2017), Steve Jobs(2015), Trance(2013), Frankenstein(2011), 127 Hours(2010)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 303.000.000 $

Nota Gealapa: 7
Metascore: 43/100

Richard calatoreste in Thailanda si intra in posesia unei harti ciudate, despre care se zvoneste ca indica drumul catre un paradis izolat, o binecuvantare tropicala. Intrigat si incitat, pleaca in cautarea acesteia.

Morala acestui film: ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample. Cu o cinematografie superba, un scenariu bun si fara drame secundare inutile, The Beach mentine suspansul si interesul pana la final. Pentru ca intriga este originala, nici sfarstul nu este dat in vileag prematur si este destul de greu de intuit. Este genul ala de film lung, care pare prea scurt.

Distributia ni-l scoate inprim-plan pe un Leonardo DiCaprio tanar, plin de vlaga, cu o interpretare credibila si pasionala, in acre isi dovedeste veleitatile artistice, sustinut fiind si de colegii sai de platou, pentru ca am vazut prestatii solide si de la Tilda Swinton sau Hugh Jackman. Cu sau fara ajutorul lor, carisma lui Di Caprio cred ca ar fi reusit sa magnetizeze publicul oricum.

Din pacate pentru binele sau, titlul nu starneste foarte mult interes, iar intriga pare in prima faza banala, acesta fiind si motivul pentru care l-am evitat si eu o perioada. Filmul devine brutal la un oment dat si asta fara sa apeleze la scene explicite menite sa socheze. Mixul rasial al personajelor este si el foarte bun, desi uneori iti da senzatia ca te uiti la un videoclip muzical. Pe scurt, cred ca toti criticii acre au dat note mici sunt nebuni si va recomand acest film cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!