vineri, 7 martie 2014

The Island President (2011)

Poate acest om sa salveze lumea?

Gen: Documentar

Distributie: Mohamed Nasheed

Regizor: Jon Shenk [a mai regizat: Lost Boy of Sudan(2003)]

Buget:-
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 7.30

Dupa ce a reusit sa rastoarne regimul comunist din tara sa, noul presedinte al statului Maldive se lupta acum cu o problema mult mai mare.Incearca sa impiedica ca tara sa sa se scufunde in ocean

Filmul se desfasoara candva inainte de o intalnire intre 192 de sefi de state, desfasurata in Copenhaga si al carei scop era ajungerea la un acord privind reducerea emisiilor de carbon in atmosfera. Ne este prezentata pe scurt revolutia din Maldive, iar ulterior filmul se concentreaza pe problema cu care se confrunta acest colt de rai: daca nu se reduc emisiile de carbon din atmosfera, in cateva decade toate cele 2000 de insule vor fi sub apa.

Eu unul, urmarindu-l, am ajuns sa il apreciez foarte mult pe acest presedinte simplu, dar extrem de inteligent si nu  am putut sa nu fac involuntar comparatia intre el si ai nostri.

Din pacate, intre timp, acesta a fost fortat sa demisioneze in urma unei lovituri de stat, in timpul careia pana si politia, fidela fostului lider comunist, s-a intors impotriva lui. Recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!