joi, 20 martie 2014

Hitchcock (2012)

Gen: Biografic

Distributie: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Danny Huston, Toni Colette

Regizor: Sacha Gervasi [a mai regizat: Anvil: The Story of Anvil(2008)]

Buget: 15.700.000 $
Incasari: 27.039.669 $

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 55/100

Filmul ne prezinta un fragment din povestea de dragoste dintre Alfred Hitchcock si Alma Reville, din perioada filmarii capodoperei Psycho.

Un film despre viata unuia dintrre cei mai buni regizori din istoria Hollywoodului nu avea cum sa fie decat foarte interesant. Complexitatea personalitatii sale este coplesitoare, iar un actor mai potrivit decat Anthony Hopkins pentru acest rol nici ca se putea. Nici nu mi-am dat seama ca este el, pana nu am vazut genericul. Din pacate, pe alocuri, acest film il prezinta oarecum caricaturizat si se lasa de inteles ca ar fi putut fi o persoana superficiala, desi el era renumit si respectat de cei din industrie tocmai pentru profunzimea sa.

Umorul, prezent si el sporadic, este unul foarte fin si cu siguranta nu va fi pe placul celor care nu stiu sa citeasca printre randuri si au ramas blocati la Hangover, iar referintele mai mult sau mai putin subtile sunt chiar ilare. Este un film foarte decent despre un om care a depasit, poate, de cele mai multe ceea ce se considerau a fi limitele decentei in cinematografie, la un oment dat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!