duminică, 2 martie 2014

Crucea de Piatra (1994)

Morala: o curva ramane o curva.

Gen: Drama

Distributie: Gheorghe Dinica, Florina Cercel, Coca Bloos, Ilarion Ciobanu, Dorina Lazar

Regizor: Andrei Blaier [a mai regizat: Dulcea Sauna a Mortii(2003), Terente - Regele Baltilor(1995), Divort din Dragoste(1991), Dreptatea(1989), Momentul Adevarului(1989)]

Buget: -
Incasari: -

Nota Gealapa: 7.55

Filmul ne prezinta ultimele ore ale caselor de toleranta in Romania. La 21 decembrie 1949, de ziua lui Stalin, cei aflati la putere au decis desfiintarea acestora prin orice mijloace.

Trebuie sa intelegeti ca la data productiei acestui film, umbra comunismului nu disparuse inca. Sa faci un film cu asemenea subiect, despre asemenea realitati si folosindu-te de scene d enuditate si un limbaj vulgar era un adevarat gest de curaj.

Vorbind de un film romanesc din anii '90, nu va puteti astepta la efecte speciale, imagini deosebite, scenarii futuriste sau interpretari de Oscar. Va fi, insa, cu siguranta, o placere sa il revedeti pe Gheorghe Dinica, de exemplu, sau pe Corina Danila in rolul unei femei de moravuri usoare, cum, personal, am banuit-o mereu ca ar fi.

Ce este trist, este faptul ca societatea prezentata atunci seamana in continuare izbitor de mult cu societatea in care traim si azi. Va trebui sa ma credeti pe cuvant, in calitate de vizitator periodic al "crucilor de piatra" contemporane. Va spun... este o alta lume in spatele celei pe care o cunoasteti.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!