luni, 17 martie 2014

A Good Day to Die Hard (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch, Mary Elizabeth Winstead, Yuliya Snigir

Regizor: John Moore [a mai regizat: Max Payne(2008), The Omen(2006), Flight of the Pheonix(2004), Behind Enemy Lines(2001)]

Buget: 92.000.000 $
Incasari: 382.000.000 $

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 28/100

Pentru ca nu mai avea pe nimeni de ucis in state, John McClane calatoreste in Rusia unde se reuneste cu fiul lui, despre crae descopera ca este agent CIA si impreuna scapa si aceasta tara de "oamenii rai".

In ciuda bugetului urias, care se simte in efectele speciale, privit obiectiv, acest film este unul de actiune bunicel. Privit din punctul de vedere al unui fan inrait al seriei Die Hard  probabil aceasta nota o sa vi se para un afront terbil adus omenirii.

Povestea este la fel de simpla ca in toate filmele. Avm parte de o conspiratie simpluta si de cateva situatii imposibile din care bineinteles ca Bruce Willis scapa. In plus, se pare ca solutia pentru o relatie stricata intre un tata si fiul lui, este o repriza de omorat rusnaci si toate relele trecutului se sterg cu buretele.

Interesant este faptul ca desi actiunea se desfasoara in Rusia, dintre toti teroristii acre apar pe acolo nu este nici unul rus. Avem in schimb destui slovaci, unguri, sarbi, mongoli si ucraineeni. 

Este un film dedicat nostalgicilor, carora le este dor sa il vada pe Bruce Willis in celebrul lui tricou alb murat si patat de sange. Desi este evident ca imbatraneste si e din ce in ce mai greu sa fie credibil in rolul baiatului bun invincibil, sunt convins ca vor mai fi vreo trei film in serie iar al patrulea se va numi He Died Hard, si il vom vedea pe John McClane in cosciug, iar cand teroristii vor veni sa ii profaneze mormantul si sa ii fure din stomac un cip pe acre l-a inghitit inainte de moarte, cavoul lui va sari in aer pentru ca, nu-i asa, el va fi anticipat ca asta se va intampla.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!