vineri, 21 martie 2014

Hatchet (2006)

Gen: Horror

Distributie: Kane Hodder, Joel David Moore, Deon Richmond, Tamara Feldman, Mercedes McNab

Regizor: Adam Green [a mai regizat: Hatchet II(2010), Frozen(2010), Spiral(2007), Coffe & Donuts(2000)]

Buget: 1.500.000 $
Incasari: 200.000 $

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 57/100

Un grup de turisti, ajunsi intr-un orasel d eprovincie, pleaca cu barca intr-un tur al groazei prin mlastinile din proximitatea localitatii. Dupa ce barca lor esueaza lovindu-se de stanci se vad izolati in padure urmariti de un criminal in serie.


Dupa ce am vazut si acest film, am ajuns la o concluzie. Fiecare orasel american are urmatoarele lucruri:
- un festival local care presupune tone de bautura si minim cinci perechi de sani pe metru patrat;
- o legenda locala despre un criminal in serie sau o fantoma, care de fiecare data se dovedeste a fi si reala
- semnal prost la telefon
- politsti prosti sau deloc
- fiecare orasel are propiul Chuck Norris, oricand gata sa ajute
- o cabana parasita

Daca ma mai gandesc putin, imi mai vin cateva idei. Deja puteti sa va faceti o impresie despre ce cred eu in legatura cu scenariul si originalitatea acestui film. Culme este ca, filmul este atat de prost, incat aproape ca e bun. Desi au aplicat reteta de succes pentru orice film horror prost (nuditate excesiva si inutila, scene explicite de violenta si omoruri, o blonda proasta etc), le-a iesit mia degraba o comedie neagra. M-am amuzat copios de cateva ori, mi s-a facut scarba de vreo doua si cam atat.

Actorii au fost praf, muzica a fost inspirata sensibil din Psycho, negrul moare ca e obicei... nimic surprinzator aici. Desi filmul se intituleaza Hatchet, personajul negativ omoara pe intreaga duarata a peliculei, o singura persoana cu un topor. "Hatchet" inseamna un topor mic, cu o singura lama, prin urmare, nici macar posterul nu respecta titlul filmului.

Nu stiu daca stiti, dar fiecare film, in perioada productiei, are un nume de cod, pentru a nu desconspira ce se filmeaza si pentru a-si proteja ideile. Al acestuia a fost Love Rodeo.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!