vineri, 28 martie 2014

Cum mi-am Petrecut Sfarsitul Lumii (2006)

Da, film romanesc despre comunism.

Gen: Drama

Distirbutie: Dorotheea Petre, Timotei Duma, Anca Alvirescu, Sergiu Anghel, Mircea Diaconu

Regizor: Catalin Mitulescu [a mai regizat: Loverboy(2011), El Romano(2010), Trafic(2004), 17 Minute Intarziere(2002), Bucuresti-Wien ora 8:15(2000)]

Buget: 1.5000.000 euro
Incasari: -

Nota Gealapa: 7.60

Filmul ne prezinta felul in care s-au trait ultimele luni din regimul Ceasusecu intr-o suburbie a Bucurestiului, unde intalnim toate tipurile de oameni fiecare vazand regimul si descurcandu-se si adaptandu-se cum poate mai bine.

Nu credeam sa gasesc atat de agreabil un film despre comunism, Sunt satul de ele pana peste cap. Nu numai ca este despre comunism, dar acest film mai are o "calitate" care in mod normal mi-ar provoca reactii negativce: in el joaca si Mircea Diaconu.

Trecand peste prezenta actorului mediocru mentionat mai sus, filmul trateaza problema comunismului din cu totul alt unghi comparativ cu alte filme care au avut, fie si numai tangential, aceasta tema. Parca vazut prin ochii unor copii si adolescenti si accentul se pune pe probleme cu care se confrunta acestia mai degraba decat deja cunoscutele probleme ale parintilor, epoca aceasta devine mai interesanta si capata un aer proaspat.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!