joi, 20 martie 2014

Riddick (2013)

Gen: SF

Distributie: Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackoff, Jordi Molla, Matt Nable

Regizor: David Twoky [a mai regizat: A Perfect Getaway(2009), The Chronicles of Riddick(2004), Below(2002), Pitch Black(2000), The Arrival(1996)]

Buget: 38.000.000 $
Incasari: 136.000.000 $

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 49/100

Lasat sa moara pe o planeta aproape fara viata, Riddick este nevoit sa se confrunte cu pradatorii prezenti aici si sa gaseasca o modalitate de a scapa cu viata si a se intoarce acasa.

Aceasta vesnica poveste in acre cineva ajunge pe o planeta si apoi incearca sa scape nu este cea mai originala din istoria filmelor SF. Nici restul aspectelor acestui film nu sunt cele mai stralucite. Dar sunt cateva detalii pe ici pe colo care fac acest film agreabil si distractiv.

Protagonistul nostru, a carui voce sperie si propriii copii,nu face rolul carierei sale dar face o treaba decenta jucand rolul criminalului neinteles de care se tem toti. Restul distributiei nici nu mai conteaza. Nimeni nu o sa le dea atentie. Toti se vor concentra pe creaturile extraterestre si se vor astepta ca toti ceilalti sa moara.

Inca nu m-am hotarat cat de trase de par sunt  animalele de pe planeta respectiva. Oscilez intr mult si foarte mult. Un lucru important pe care acest film ne invata este ca daca mergeti prin padure, si va treziti fata in fata cu un lup, nu trebuie sa va panicati, sa fugiti sau sa va luptati cu el. Tot ce trebuie sa faceti, este sa aveti la voi un frisbee, pe care sa il aruncati. Lupul nu va putea fi mai puternic decat instinctele lui canine care ii spun sa alerge dupa obiecte circulare zburatoare, astfel incat va porni in cautarea freesbeului oferindu-va suficient timp sa scapati din situatia tensionata.

Acest film nu se pretinde a fi castigator de Oscar. Identritatea lui este aceea a unui film SF presarat cuactiune, omoruri, lupte si sange.  Daca ati vazut primele doua filme din seria Riddick, acest film va fi totusi castigator in inima voastra. Pentru ceilalti, nu este o problema ca nu aveti idee ce s-a intamplat pana acum. Acest film se descurca sa fie interesant si de unul singur.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!