joi, 13 martie 2014

Non-Stop (2014)

Deturnarea a fost decat inceputul.

Gen: Thriller

Distributie: Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy, Michelle Dockery, Nate Parker

Regizor: Jaume Collet-Serra [a mai regizat: Unknown(2011, Orphan(2009), Goal II: Living The Dream(2007), House of Wax(2005)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 40.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7.80

Un cetatean suparat incearca sa ii faca o inscenare unui ofiter de zbor, astfel incat sa para ca acesta incearca sa se imbogateasca deturnand un avion si cerand o rascumparare.

90% din film este foarte, foarte bun. Avioane deturnate am mai vazut, deci nu este cea mia iesita din comun poveste. intriga este, insa, foarte bine construita, fiecare pas bine gandit si suspansul creste progresiv pana in momentul in care nu ai cum sa nu empatizezi cu protagonistul.  Sfarsitul dauneaza putin impresiei generale si toata credibilitatea acumulata pana in acel moment se prabuseste pana aproape de temelie.

Nici un actor nu va lua Oscarul pentru performanta lor din acest film, insa cei din distributie (destul de saracacioasa si ea) isi fac treaba onorabil. Este un thriller tipic Liam Neeson, pentru ca sunt de parere ca este deja un gen, cum la fel exista filme de actiune Jason Statham. Amuzant din cand in cand, captivant pana la final si o mare bila alba pentru faptul ca nu te prinzi cine este personajul negativ pana regizorul nu vrea ca tu sa te prinzi cine este.

PS: Pana la acest film, chiar ma gandeam ca nu l-am vazut niciodata pe Liam Neeson zambind intr-un film. L-am vazut acum si am inteles de ce se intampla atat de rar. Un zambet mai in contradictie cu imaginea lui de dur nu se putea. Exact ca un scolar timid si ca zambeste "a prost" in fata fetei pe care o place.

Trailer:

)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!