miercuri, 2 aprilie 2014

Trei frati de belea (2006)

Gen: Comedie

Distributie: Mugur Mihaiescu, Radu Pietreanu, Mirela Stoian, Florin Petrescu, Iulian Ilinca

Regizor: Theodor Halacu-Nicon [a mai regizat: Radeti cu oameni ca noi(2002)]

Buget: 500.000 $
Incasari: 57.476 $

Nota Gealapa: 6.30

Trei frati veniti din provincie incearca sa isi faca un rost in Bucuresti. Cel mai mic dintre ei este singurul crae nu si-a intemeiat inca o familie. Cand acesta se indragosteste de fiica unui rege al tiganilor, fratii lui il ajuta in incercarea de a-i intra in gratii regelui si fiicei acestuia.

Aceasta varianta moderna de Harap-Alb, este perfecta pentru nostalgicii Vacanta Mare,   printre care ma numar si eu. Spre rusinea mea, ratasem acest film. Cunoastei cu siguranta stilul de umor practicat de membrii trupei de comendie amintita mai sus, astfel ca nu va asteptati sa gasiti umor fin, sau referinte academice. La fel nu trebuie sa va asteptati sa gasiti acelasi gen de umor intalnit in spectacolele lor live.

Este greu sa evidentiezi vreo interpretare a vreunui membru din distributie. Toti sunt in nota lor obisnuita. Dupa un inceput destul de greoi, filmul devine rezonabil de palpitant iar momentele care produc rasete sunt destul de dese.

Despre coloana sonora se poate comenta in doua feluri; alegeti-l voi pe cel preferat. Primul: coloana sonora este presarata cu manele, un gen muzical de joasa speta, ca si calitatea personajelor. O incercare disperata de a atrage si impresiona "prostime" care vizualizeaza filmul. Al doilea: coloana sonora este excelenta si cuprinde melodii din diferite genuri, de la manele si melodii populare pana la techno, acoperind in mare masura spectrul muzical intalnit in Romania si incercand sa evidentieze si in acest mod diversitatea vietii bucurestene.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!