joi, 24 aprilie 2014

Fix Alert (2005)

Gen: Drama

Distributie: Petre Fumuru, Dorina Chiriac, Doru Ana, Monica Davidescu, Florin Piersic Jr.

Regizor: Florin Piersic Jr. [a mai regizat: Eminesc vs. Eminem(2005), Killing Time(2012)]

Nota Gealapa: 5.65

O fata unica mostenitoare a unui milionar pe moarte isi insceneaza rapirea pentru a-l stoarce pe taica-su de niste bani. Numai ca mama ei vitrega, care nu vrea sa ramana saraca dupa ce o mierleste batranu', planuieste sa o omoare pe asta mica.


Nu povestea este punctul forte al acetui film, ci felul cum este pusa in scena. Daca actiunea ar fi fost filmata normal, cronologic, filmul ar fi durat fix sapte minute. Toate cadrele sunt ca un puzzle, care capata sens, putin cate putin, abia spre sfarsit. In faz aincipienta acest lucru este destul de enervant, dar, ulterior esti agatat si curios ce cadre pe acre le-ai vazut pana atunci au legatura unele cu altele si in ce fel.

Un al doilea lucru care merita remarcat, este prestatia lui Florin Piersic senior. Desi rolul sau este unul micut, nu poti sa nu cazi in amdiratie fata de acest om si talentul lui.

Ca punct negativ as scoate in evidenta prezenta saraciei in fiecare cadru si loc de filmare. Filmat in intregime cu camere fixe, filmul duce lipsa de putina energie si cursivitate care l-ar fi facut si mai agreabil.

Ineditul acestui film il ajuta sa ia o nota asa de mare. Nu a fost depunctat nici pentru un final romanesc pentru ca acest film se termina, practic, cu inceputul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!