sâmbătă, 12 aprilie 2014

Young & Beautiful (2013)

Titlu original: Jeune & Jolie

Gen: Drama

Distributie: Marine Vacth, Geraldine Pailhas, Frederic Pierrot, Fantin Ravat, Charlotte Rampling

Regizor: Francois Ozon [a mai regizat: Dans la maison(2012), Potiche(2010), Le Refuge(2009), Ricky(2009), Angel(2007)]

Buget: 4.645.437 €
Incasari: 9.757.417 $

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 63/100

Filmul reprezinta portretul unei fete de 17 ani, pe parcursul a patru melodii si patru anotimpuri.

Sa va explic. O pustoiaca de 17 ani decide ca este momentul sa scape de virginitate in vacanta de vara. Dupa ce actul este consumat, aceasta prinde gustul si, pana in toamna devine o prostituata de succes. ghinionul faca ca in toiul miernii un client sa moara de inima chiar in tmipul actului sexual. Politia o gaseste pe mini vampa noastra si aceasta este obligata sa isi confrunte mama si sa se reintoarca pe calea cea dreapta.

Filmul este ok, desi actiunea este prea taraganata pe alocuri si tinde sa devina plictisitoare. Subiectul tabu si intorsaturile suprinzatoare care apar de cateva ori, ajuta aceasta productie sa ramana agreabila. Ca si defect, as putea mentiona finalul, care este in stilul filmelor romanesti din anii '90, adica foarte abrupt si fara sa lase in urma vreo concluzie clara.

Despre interpretarea actorilor nu am nimic rau de comentat. Nu as face nici complimente, pentru ca nu stiu in ce masura este un lucru bun sa ii spui unei femei ca s-a descurcat excelent in rolul de curva.

Francezii au o traditie in filmele ale caror subiect este prostitutia. Iata cateva exemple: Belle de Jour, Nathalie, Elles si lista poate continua. Asta spune multe despre un popor... parerea mea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!