duminică, 6 aprilie 2014

Saideke Balai (2011) - Warriors of the Rainbow: Seediq Bale

O gura de aer proaspat.

Gen: Istoric

Distributie: Masanobu Ando, Jun'ichi Haruta, Sabu Kawahara, Vivian Hsu, Ching-Tai Lin

Regizor: Te-Sheng Wei [a mai regizat: Cape No. 7(2008), About July(1999)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 500.000 $

Nota Gealapa: 7.95

O intreaga populatie de triburi indigene taiwaneze isi vad stilul de viata amenintat atunci cand tara lor este invadata de catre Japonia. Acestia trebuie sa se supuna si sa invete sa se adapteze stilului de viata japonez desii asupritorii lor ii considera doar niste salbatici.

Acest film este o pauza bine meritata de la filmele facute la Hollywood. Jumtate dintre eroii de actiune de acolo ar trebui sa se uite la acest film ca sa inteleaga ce inseamna si cum arata un barbat adevarat. Eroul ne poarta pe parcursul a doua ore printr-o paleta completa de sentimente si desi incepem prin a-l uri, ajungem la sfarsit sa empatizam cu el si sa ii intelegem suferinta.

Cu un buget foarte mare, pentru un film facut in afara SUA, acest film este cel mai scum din istoria Taiwanului si a beneficiat de suficiente resurse astfel incat nici un detaliu sa nu fie omis si reuseste cu succes sa ne poarte in epoca la care face referire si sa ne faca sa avem aceleasi sentimente pe care le aveam cand ne uitam la filme ca Mihai Viteazul.

 Va avertizez ca acest film este extrem de grafic si violent, dar, cumva, simt ca acest lucru se impunea pentru putea fi atins scopul final. Varianta pe crae am vazut-o este cea american, ultra cenzurata. nu pot decat sa ma gandesc cate imagini au ramas pe din-afara si nu au trecut de filtrul comisiilor de cenzura.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!