miercuri, 16 aprilie 2014

Dincolo de America (2008)

Gen: Drama

Distributie: Daniela Nane, Mihai Stanescu, Serban Ionescu, Dorel Visan, Valentin Teodosiu

Regizor: Marius Barna [a mai regizat: Utopia Impusa(2010), Gala: The Movie(2010), Sindromul Timisoara(2004), Razboi in bucatarie(2003), Fata in fata(1999)]

Buget: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 4.3

In perioada de inceput a comunismului, o era in care, aparent, femeile isi castigau "independenta" oferind favoruri sexuale barbatilor, un zidar care vrea sa-si depseasca conditia incearca sa intre in gratiile unei scriitoare al carei scop in viata este sa fuga din Romania.

De obicei filmele romanesti proaste erau proaste datorita povestii slabe. Acesta este prost din toate punctele de vedere: poveste, imagine, coloana sonora si, mai ales, interpretare. De la discutii serioase cu sunete de fulgere pe fundal si pana la miscari si replici din categoria Liceeni, avem parte de tot raul din cinematografia romaneasca.

O incercare tipic americana de a compensa un film slab cu nuditate si scene de sex a esuat si ea lamentabil. Scenele de sex dintre Dorel Visan si Maria dinulescu, pe de-o parte, si Serban Ionescu si Daniela Nane, pe de alta parte, asezonate cu gemete demne de filmele porno germane, au o aura inevitabila de incest si reprezinta maximul de umor din acest film.

Prestatia consacratilor Dorel Visan, Serban Ionescu si Valentin teodosiu este ok, dar nu isi depaseste nici unul conditia de actor comunist. S-au obisnuit prea bine si le este greu sa iasa din rolul clasic de securisti.Cea mai penibila mi s-a parut Daniela Nane, culminand cu sfarsitul cand, chipurile, era o doamna in etate realizata.

Acest regizor nu are nici o treaba cu cinematografia. Este ca si cum as fi pus un politist de la circulatie sa dirijeze o opera de Bach. Totul se incheie culminant cu un happy end mai deprimant decat o inmormantare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!