marți, 22 aprilie 2014

Ticalosii (2007)

Gen: Drama

Distributie: Stefan Iordache, Dorel Visan, Horatiu Malaele, Mircea Diaconu, Gheorghe Dinica

Regizor: Serban Marinescu [a mai regizat: Noica: ce stie? ce vrea? ce-i trebuie?(2011), Magnatul(2004), Turnul din Pisa(2002), Cel mai iubit dintre pamanteni(1993), Cei care platesc cu viata(1989)]

Incasari: 37.402 $

Nota Gealapa: 6.60

Politicienii aflati la putere ii urmaresc prin intermediul serviciilor secrete atat pe cei din sfera lor de influenta cat si pe cei din opozitie.

Cu numele uriase din distributie acest film ar fi trebuit sa fie excelent si nu a fost departe. Din pacate, ca si la fotbal, a dat-o in bara tipic romaneste, la final. Un film foarte serios si 100% credibil pana la un moment dat, devine mai intai putin mai greu de crezut, avand in vedere tara in care se desfasoara actiunea si, mai apoi, descoperim acelasi minus din mai toate filmele autohtone: finalul brusc, fara inteles si care lasa lucrurile in coada de peste.

Despre actori, numia cuvinte de lauda. Au scos maxim din scenariul pus la dispozitie si a fost o placere sa ii revad pe unii dintre ei performand la cel mai inalt standard, ca de obicei.

Alegand un asemenea subiect, producatorii si-au asumat din start ca acest film nu va trece granita nici macar pana in Bulgaria. Pentru noi, insa, este un film foarte bun, care, cu mai multa atentie spre sfarsit, ar fi putut deveni un clasic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!