sâmbătă, 26 aprilie 2014

Holy Motors (2012)

Gen: Drama

Distributie: Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes, Kylie Minogue, Elise Lhomeau

Regizor: Leos Carax [a mai regizat: 42 One Dream Rush(2009), Pola X(1999), The Lovers on the Bridge(1991), The NIght Is Young(1986), Boy Meets Girl (1984)]

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 84/100

Filmul ne prezinta o zi, de la rasarit pana la apus, din viata domnului Oscar, un om misterios, care rece de la rol la rol, ca un asasin de la o victima la alta.

Cine banuia ca francezii nu fac filme ciudate se inseala amarnic. Asta este cu siguranta cel mai ciudat film pe care l-am vazut in ultima vreme. Primeste o nota bunicica, pentu ca ideea si felul cum este realizat si astepti cu sufletul la gura pana la sfarsit sa primesti o explicatie care sa lumineze toata ceata si sa rezolve toate semnele de intrebare, dar aceasta explicatie nu mai vine. Filmul se termina iar tu ramai in cap cu intrebarea "ce rahat am vazut i ultimele doua ore?".

Denis Lavant, face un rol excelent. Personajul ii permite sa isi arate verstilitatea, trecandu-l printr-o multitudine de craactere si stari, care mai de care mai iesite din comun. Restul actorilor din distributie au aparitii pasagere, care nu sunt in masura de a pune pe cineva in valoare.

Nu vreau sa ma hazardez si sa explic aici vreun inteles sau morala a filmului, pentru ca nu exista vreo concluzie clara pe care o poti trage. Fiecare va intelege ce vrea in urma vizionarii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!