luni, 7 aprilie 2014

Blue Valentine (2010)

O poveste de dragoste.

Gen: Drama

Distributie: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman, Faith Wladyka, Mike Vogel

Regizor: Derek Cianfrance [a mai regizat: The Place Beyond the Pines(2012), Shots in the Dark(2001), Brother Tied(1998)]

Buget: 1.000.000 $
Incasari: 23.000.000 $

Nota Gealapa: 7.50

Filmul ne prezinta decaderea unui cuplu de casatoriti, facand in acelasi timp o paralela cu anii de inceput ai relatiei lor.

Dupa ce am vazut Drive, parerea mea despre ryan Gosling era excelenta. Il vedeam ca pe un dur veritabil capabil sa omoare pe oricine ii arunca o privire greita. Acum, m-am intors la fosta mea parere, aceea de fatalau... mare fatalau.

Pe de alta parte, statisticile spun ca doar unul din trei zeci de oameni care vizioneaza acest film este barbat. oare ce spune asta despre mine? Desi este un film despre erodarea inceata dar inevitabila a sentimentelor in timpul unei casnicii, spre deosebire de alte productii de la Hollywood, in acest film vina nu este intreptata in mod specific catre nici unul dintre protagonisti.

Chiar si asa fatalau, nu am cum sa neg prestatia excelenta a lui Gosling, iar Michelle Williams nu este nici ea foarte departe. Chimia dintre cei doi functioneaza perfect.

In incheiere, dati-mi voie sa va prezint un citat din descrierea acestui film de pe cinemagia.ro, care in mod evident a fost scrisa de o feminista NFHH (nefututa de hahaaaa):
"ea a evoluat, a crescut, a devenit o femeie cu multiple posibilităţi carieristice. El a rămas acelaşi, stagnant, fără orizonturi şi incapabil să accepte faptul că, dacă nu vrea să piardă dragostea vieţii, va trebui să se urnească".

Atat a inteles ea saraca. Ca el este de vina pentru tot pentru ca a stagnat. Draga feminista, vorbim despre un barbat care a acceptat sa o ia de nevasta desi a ramas insarcinata cu alt tip si care ii crestea fetita ca si cum ar fi fost a lui. Ea intr-adevar are oportunitati in cariera. Are oportunitatea de a lasa jobul de asistenta si de a-si vedea familia doar in weekend pentru a fi tot asistenta la spitalul unui doctor care ii ofera acest job doar ca sa se culce cu ea. Vorbim de o femeie care, in film, marturiseste ca si-a pierdut virginitatea la 13 ani si care pana cand a ramas insarcinata a intretinut relatii sexuale, tot dupa spusele ei, cu 20-25 de barbati. In plus, fraierul asta de Gosling, dupa ce ca este singurul care se da peste cap sa faca ceva pentru salvarea casniciei, ii mai si face si sex oral de fiecare data iar ea nici macar nu il mai saruta ca nu il mai iubeste domle'.

Deci cine cacat e de vina pentru ca se duce totul de rapa?

Imi cer scuze pentru iesirea de mai devreme, dar cineva trebuia sa o zica.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!