joi, 10 aprilie 2014

47 Ronin (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Ko Shibasaki, Tadanobu Asano, Min Tanaka

Regizor: Carl Rinsch [aflat la primul lung metraj]

Buget: 175.000.000 $
Incasari: 50.000.000 $

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 28/100

O banda de samurai incearca sa razbune moartea si dezonoarea stapanului lor, omorandu-l pe shogunul care le-a cauzat.

Filmul este bazat pe o legenda japoneza a carei morala este loialitatea. Este foarte bine realizat. Cand arunci un asemenea buget intr-un film unde cea mai recenta tehnologie este flinta, este si normal ca detaliile sa fie lucrate corect, pentru ca nu trebuie sa arunci banii pe masini, roboti si explozii.

Trebuie sa recunosc ca m-a captivat de la inceput si nici nu am simtit cum au trecut cele doua ore. Nu ast putea sa scot in evidenta ceva anume. Legenda originala este atat de buna, icat a tras si filmul dupa ea. Asta este singurul motiv pe care il gasesc, pentru ca in rest scenariul nu este asa stralucit si nici Keanu reeves nu cred ca a luat vreun Oscar oentru acest rol. Trebuie sa treceti cu vederea faptul ca in Japonia antica toti vorbesc engleza. Probabil a fost mai usor sa ii invete pe toti japonezii limba engleza decat sa il invete pe Reeves japoneza.

Fanii adevarului istoric, vor fi probabil revoltati de aceasta adaptare. Este o transformare destul de vulgara a unui mit japonez, care are o poveste atat de buna incat nu are nevoie de aceste inflorituri. In trecut, au mai fost facute ecranizari ale aceluiasi subiect, fara abateri de la adevarul istoric si au iesit filme foarte bune, dar... este Hollywood.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!