duminică, 1 octombrie 2017

The Sixth Sense (1999)

Gen: Thriller

Distributie: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette, Olivia Williams, Trevor Morgan

Regizor: M. Night Shyamalan [a mai regizat: Split(2016), The Visit(2015), After Earth(2013), The Last Airbender(2010), The Happening(2008)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 1.353.000 $

Filmul a obtinut 32 de premii, printre care:
- Best Horror Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horrr Films, USA 2000
- Best Performance by a Younger Actor/Actress (Haley Joel Osment), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horrr Films, USA 2000
- Best Foreign Film, Awards of the Japanese Academy, 2000
- Favorite Actor - Suspense (Bruce Willis), Blockbuster Entertainmet Awards, 2000
- Favorite Supporting Actress - Suspense (Toni Collette), Blockbuster Entertainmet Awards, 2000

Nota Gealapa: 8.40
Metascore: 64/100

Un baiat care comunica cu spirite care nu isi dau seama ca sunt moarte cauta ajutor la un psiholog cu propriile lui probleme.

Am vazut acest filmul cu gandul ca e foarte bun, dar mi se parea ca nu este atat de bun pe cat auzisem. Chiar cand eram aproape sa concluzionez, a venit marea rasturnare de situatie propusa de scenariu, care m-a dat pe spate si a pus intr-o cu totul alta perspectiva tot ce am vazut pana atunci. E un film simplu in aparenta, fara briz-brizuri, dar cu o poveste puternica, al carei subiect atrage. Desi dureaza aproape doua ore si ritmul nu este cel mai alert, starea continua de suspans a facut sa nu para un film lung.

Distributia este si ea foarte buna. In rolurile principale ii avem pe Haley Joel Osment, unul dintre cei mai talentati copii actori pe acre ii stiu si care a avut si aici o interpretare excelenta si pe Bruce Willis si el cu o prestatie foarte bune, mult in afara zonei lui de confort. Cei doi au colaborat excelent si nu am vazut nici un moment care sa ma faca sa ridic o spranceana suspicios, sau sau dau ochii peste cap.

Filmul este surprinzatorul si are teluri mai inalte decat sa isi sperie spectatorii, deci nu este un horror clasic. Este un film despre frica, credinta, angajament, tristete si dragoste si te poarte prin toate aceste sintimente. Finalul e atat de surprinzator incat veti avea tedinta sa il vedeti a doua oara, desi lucrurile vor parea brusc atat de evidente si nu o sa intelegeti cum de nu v-ati dat seama singuri de ce se intampla. Cred ca o conditie a unui film maret este sa ii faca pe spectatori sa vada anumite aspecte ale vietii altfel si sa isi puna unele intrebari si cred ca acest film o face. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!