joi, 19 octombrie 2017

The Protector (2005)

Titlu original: Tom yum goong

Gen: Actiune, Drama

Distributie: Tony Jaa, Nathan Jones, Petchtai Wongkamlao, Bongkoj Khongmalai, Xing Jin

Regizor: Prachya Pinkaew [a mai regizat: Luk Thung Signature(2016), Warrior King 2(2013), The Kick(2011), Elephant White(2011), 4 Romance(2008)]

Buget: 6.100.000 $
Incasari: 15.000.000 $

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 52/100

Un tanar luptator pe nume Kham trebuie sa mearga in Australia sa isi recuperezi elefantul care i s-a furat. Cu ajutorul unui detectiv australian cu origini tailandeze, Kham trebuie sa infrunte oameni periculosi, inclusiv o banda condusa de o femeie malefica si cei doi bodyguarzi ai sai.

Intriga filmului este absolut ridicola si deloc plauzibila. Motivul pentru care filmul primeste o nota asa mare sunt scenele de lupta de-a dreptul epice si de o cinematografie absolut surpriza, care m-a lasat pe alocuri cu gura cascata. Din acest punct de vedere se apropie de The Raid, dar nu e chiar acelasi nivel. Prima jumatate a filmului este haotica si cu puternice caracteristici asiatice, dar in a doua parte actiunea devine mai coerenta si mai usor de urmarit.

Distributia nu imi spune nimic din punct de vedere al numelor si interpretarile sunt exagerat de teatrale, tipic pentru filmele asiatice cu arte martiale si cu greu pot fi luate in serios. Limba engleza vorbita de actorii romani pare academica pe langa modul in care se pronunta aici. Acesta este un aspect care face imposibil sa te pierzi total in poveste. Despre protagonistul Tony Jaa nu pot sa spun decat ca bate bine, dar cu actoria e mai greu.

Filmul urmeaza reteta clasica de "calm dinaintea furtunii:, dar va avertizez ca atunci cand se porneste furtuna nu o sa aveti timp nici macar sa mergeti la toaleta. Filmele asiatice moderne par sa se fi adaptat timpurilor si reusesc din nou sa fie actuale, pastrand ce era bun din scoala veche si modernizand ce era cazul. Daca sunteti fani ai acestui gen de filme, eu as zice sa nu il ratati. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!