sâmbătă, 7 octombrie 2017

Wind River (2017)

Gen: Crima, Mister

Distributie: Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones, Teo Briones, Apesanahkwat

Regizor: Taylor Sheridan [a mai regizat: Vile(2011)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 225.300.000 $ (pana acum)

Premii:
- Un Certain Regard - Best Director, Cannes Film Festival, 2017
- Audience Award, Karlovy Very International Film Festival, 2017
- President's Award,
Karlovy Very International Film Festival, 2017
- Best of Fest Award, Nantucket Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 73/100

Un vanator experimentat ajuta la investigarea crimei unei fete indiene si foloseste acest caz ca mijloc de izbavire dupa un act iresponsabil din trecut, care a dus la o tragedie.

Cateodata un film bun apare de unde nu te astepti. Asa se intampla si cu Wind River. Credeam ca o sa vad un film okish, care o sa ma tina ocupat doua ore si pe care o sail uit pana a doua zi, dar am dat peste o productie foarte bine realizata. Intriga ne propune un subiect uzat deja: investigarea unei crime. Pe cat de uzat este insa acest subiect, pe atat de la moda este in continuare si ofera mult potential. Scenariul este foarte bine scris si te tine cu sufletul la gura chiar daca ritmul este lent, iar cinematografia este atat de buna ca mi s-a facut frig in timpul filmului.

Distributia este bunicica, nu are nume uriase, dar are actori experimentati, care se straduiesc de ceva timp sa fie in top. Atat Jeremy Renner cat si Kesley Asbille pot considera prestatiile lor din acest film un succes si le pot trece cu incredere in cv. Ambii au fost foarte credibili si au creat empatie pentru personajele lor. Au avut o chimie foarte buna si dinamica lor nu a fost una clasica a doi parteneri politisti.

E un film suficient de complex si inteligent si are apropouri subtile, care merg dincolo de cazul prezentat, cum ar modul in care sunt tratati nativii indieni in Statele Unite. Taylor Sheridan nu are cine stie ce experienta ca regizor, dar ca scenarist a mai produs povesti de succes, cum ar fi Sicario sau Hell or high Water. Acest film este un thriller plin de suspans pe care il recomand cu incredere. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!