marți, 24 octombrie 2017

The Name of the Rose (1986)

Titlu original: Der Name de Rose

Gen: Mister, Crima, Drama

Distributie: Sean Connery, F. Murray Abraham, Christian Slater, Helmut Qualtinger, Elya Baskin

Regizor: Jean-Jacques Annaud [a mai regizat: Le dernier loup(2015), Day of the Falcon(2011), His Majesty Minor(2007), Two Brothers(2004), Enemy at the Gates(2001)]

Incasari: 105.000.000 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Best Actor (Sean Connery), BAFTA Awards, 1988
- Best Make Up Artist, BAFTA Awards, 1988
- Best Production (Produzentenpreis), Bavarian Film Awards, 1987
- Best Foreign Film (Meilleur film étranger), César Awards, Franta 1987
- Best Producer (Migliore Produttore), David di Donatello Awards, 1987

Nota Gealapa: 8

Un calugar intelectual si nonconformist investigheaza o serie de morti misterioase dintr-o manastire izolata.

Asa arata un film bun de scoala veche. O poveste simpla, dar cu un scenariu bine scris poate fi palpitanta mai bine de doua ore, mai ales cand este ajutata si de o cinematografie excelenta. Pana la urma, cui nu-i place o investigatie veche, fara tehnologie, in care inteligenta este principala arma? Filmul asta reuseste sa poarte cu succes spectatorii in epoca in care se desfasoara actiunea, creeaza empatie si revolta si reuseste sa isi mascheze finalul destul de bine.

Daca la toate datele de mai sus, il adaugi si pe Sean Connery in rolul principal succesul este garantat. Acesta are o interpretare foarte puternica si impunatoare si este secondat excelent de foarte tanarul, pe atunci, Christian Slater. Mai sunt nume importante in rolurile secundare, cu putin timp de ecran, insa cu aparitii importante, care au dat credibilitate intregului film.

Filmul a fost hulit la vremea aparitiei ca nu are nici o legatura cu cartea care l-a inspirat, dar sa transformi un roman politist de 600 de pagini de-al lui Umberto Eco, este un proiect pretentios. Este adevarat ca a fost nevoie sa sara peste multe aspecte, dar modul in care a fost produs acest film merita oricum toata aprecierea. Eu cred ca este unul din cele ami subapreciate filme din anii '80 si nu ar trebui sa il ratati. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!