miercuri, 11 octombrie 2017

The Accountant (2016)

Gen: Drama, Actiune, Crima

Distributie: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor

Regizor: Gavin O'Connor [a mai regizat: Jane Got a Gun(2015), Only Human(2014), Cinnamon Girl(2013), Warrior(2011), Pride and Glory(2008)]

Buget: 44.000.000 $
Incasari: 236.000.000 $

Premii:
- Best Performance in a Feature Film - Supporting Teen Actor (Seth Lee), Young Artist Awards, 2017
- Best Supporting Young Actor-Feature Film (Seth Lee), Young Entertainer Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 51/100

Pe masura ce un geniu matematic descifreaza notele contabile ale unui client, Departamentul Trezorerie incepe sa construiasca un caz impotriva lui si cadavre incep sa apara.

Nu sunt multe lucruri care i se pot reprosa acestui film. Poate doar ca e putin cam lung si are un inceput confuz. In rest, este foarte bine scris si foarte bine pus in scena. Povestea este complexa, are mai multe straturi si nu se incurca cu drame secundare inutile. Nu se folosesc foarte multe efecte vizuale, dar exista destule scene de actiune care te tin cu sufletul la gura. Marea rasturnare de situatie propusa de scenariu, este usor previzibila, dar din momentul punctului culminant, drumul pana la happy-end nu este cel la care te-ai astepta.

Distributia este buna. Ben Affleck este in pielea personajului principal si se descurca foarte bine. Este credibil in acest rol, lucru acre nu ii iese de fiecare data cand trebuie sa dea viata unui personaj dur. in rolurile secundare avem cativa veterani care dau si ei greutate filmului. Toti actorii au colaborat foarte bine, iar experienta lor s-a tradus intr-o naturalete a interactiunilor dintre ei si chiar daca nu am vazut vreo interpretare legendara, nu am vazut nici vreun defect la acest capitol.

O sa para ciudat ce spun acum, dar acest film nu este un film de actiune, desi asa pare. Este un film despre familie si dupa ce o sa il vedeti o sa imi dati dreptate. Actiunea este metoda de a atrage publicul si de a-l face sa receptioneze un mesaj mai profund, iar felul in care este scris si regizat ascunde foarte bine in prima faza acest lucru. Nu va deveni un clasic, dar este un film foarte bun care trebuie vazut. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!