luni, 16 octombrie 2017

Youth (2015)

Gen: Drama

Distributie: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda

Regizor: Paolo Sorrentino [a mai regizat: La voci di dentro(2014), Rio, I Love You(2014), The Great Beauty(2013), This Must Be the Place(2011), Napoli 24(2010)]

Buget: 12.300.000 €
Incasari: 9.000.000 €

Filmul a obtinut 16 premii, printre care:
- Best Music (Migliore Musicista), David di Donatello Awards, 2016
- Best Actor (Michael Caine), Detroit Film Critic Society, USA 2015
- European Film, European Film Awards, 2015
- Best Film, Film Club's The Lost Weekend, 2016
- Prix du Jury, International Cinephile Society Awards, 2015

Nota Gealapa:  7.20
Metascore: 64/100

Un dirijor pensionar este in vacanta cu fiica sa si cu prietenul sau cel mai bun, u regizor, cand pimeste o invitatie din partea reginei Elizabeth a II-a sa performeze de ziua printului Philip.

Este un film pentru suflete batrane. Te impovareaza cu sentimente si ganduri pe care nu ti le doresti, dar ramai sa le asimilezi ca un masochist. Are un aer ciudat, este lent, este elegant si surprinzator. Fiind un film clasic, are doar doua arme cu care incearca sa cucereasca. Prima este scenariul foarte bine scris si ticsit de dialoguri profunde si meditative care te fac sa iti pui intrebari. Unele replici te vor bantui mult dupa ce filmul se va fi incheiat.

A doua arma este experienta, calitatea si priceperea actorilor din distributie. Sunt cateva nume aici pe care nu le vom mai vedea foarte mult timp si ar trebui sa profitam de fiecare ocazie pe care o avem sa ii vedem la lucru. Michael Caine si Harvey Keitel sunt motoarele principale, fiecare cu interpretari puternice si sentimentale. Ei au fost secondati de actori mai tineri care au parut ca profita din plin de privilegiul de a-i avea colegi pe cei doi. Este pentru prima data cand Paul Dano nu imi displace.

Sorrentino este foarte direct si nu vrea sa existe vreun dubiu ca acest film este despre varsta... despre batranete. Desi are scene fantastice de care se foloseste pentru a intari unele idei, filmul este foarte bine ancorat in realitate. As spune ca acest film ofera o perspectiva inedita si originala, care nu ar trebui ratata. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!