luni, 23 octombrie 2017

The Kid with a Bike (2011)

Titlu original: Le gamin au vélo

Gen: Drama

Distributie: Thomas Doret, Cécile De France, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione, Egon Di Mateo

Regizor: Jean-Pierre Dardenne [a mai regizat: The Unknown Girl(2016), Two Days, One Night(2014), The Silence of Lorna(2008), To Each His Own Cinema(2007), L'enfant(2005)]

Incasari: 2.000.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Grand Prize of the Jury, Cannes Film Festival, 2011
- Best Foreign Language Film, Central Ohio Film Critics Association, 2013
- European Screenwriter, European Film awards, 2011
- Best Director, Flaiano International Prizes, 2011
- Most Promising Actor (Meilleur espoir masculin) (Thomas Doret), Magritte Awards, Belgium 2012

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 87/100

Abandonat de tatal sau, un baiat ajunge intr-un orfelinat. Intr-un act de bunatate neasteptata, coafeza oraselului accepta sa il primeasca la ea acasa n weekenduri.

Este genul ala de film trist, facut sa smulga lacrimi pe la festivaluri si imi inchipui ca a si reusit asta. Este o poveste simpla, dar care atrage prin cruzimea ei si aceeasi cruzime o face credibila. Personal, avand in vedere ca este o fictiune, cred ca asa simpla cum a fost, intriga a oferit mai mult potential decat a fost valorificat. Filmul este foarte scurt, asa ca inca vreo zece minute pentru un final mai interesant nu ar fi fost o idee rea.

Nu stiu cat de importante sunt numele din distributie pentru cinematografia franceaza, dar in toate rolurile importante au fost actori care s-au achitat bine de sarcini si au oferit interpretari solide. Scenariul la pus pe personajul principal in niste ipostaze curioase, motiv din care mi-a fost destul de greu uneori sa mai empatizez cu drama lui, dar Thomas Doret a aratat mult talent si probabil va avea un viitor reusit in cariera sa de actor.

Filmul propune o calatorie emotionala pe placul criticilor, care dupa parerea mea, au fost mai importanti pentru producatori si scenaristi decat publicul larg. Acest film poate reprezenta o pauza de la Hollywood, dar nu il poate inlocui. Daca toate filmele ar fi asa, lumea ar fi mult mai trista. Il recomand ca si experiment. nu este cu mult diferit de filmele autohtone asemanatoare. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!