duminică, 29 octombrie 2017

The Man Who Would Be King (1975)

Gen: Aventura

Distributie: Sean Connery, Michael Caine, Chritopher Plummer, Saeed Jaffrey, Doghmi Larbi

Regizor: John Huston [a mai regizat: The Dead(1987), Prizzi's Honor(1985), Under the Volcano(1984), Annie(1982), Victory(1981)]

Buget: 8.000.000 $
Incasari: 14.000.000 $

Nota Gealapa: 7.80

Doi fosti soldati britanici decid sa devina regi in Kafiristan, un pamant unde nici un alb nu a mai pus piciorul de pe vremea lui Alexandru cel Mare.

Pe vremuri, pentru ca tehnologia era limitata, atunci cand aveai nevoie de o armata pentru filmul tau, angajai o armata de figuranti si asta dadea filmelor un aer epic. Este si cazul acestui film, cu o intriga foarte originala si atractiva, cu un scenariu foarte bine scris si foarte palpitant. Pe cat e de simlu, pe atat de plin de suspans este site poarta cu succes in lumea pe care o prezinta.

Distributia este de vis. Cei doi protagonisti sunt Sean Conney si Michael Caine, ambii in floarea varstei si in plina glorie. Talentul lor este vizibil in fiecare scdena, iar usurinta cu care par sa ofere aceste prestatii solide si credibile  este uimitoare. Castingul a facut o treaba excelenta si pentru rolurile secundare, unde am vazut tot felul de personaje interesante.

Filmul are la baza o poveste scurta a lui Rudyard Kipling, iar modul in care a fost integrat acest lucru in film este de laudat. Este genul acela de film care te face sa spui ca "nu se mai fac filme ca pe vremuri" si este o placere sa vezi in actiune doi actori care au rezistat cateva decade printre cei mai dezirabili oameni de la Hollywood. Cred ca filmul asta este o bucata de istorie cinematografica si trebuie vazut si insusit. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!