luni, 30 octombrie 2017

The Last Legion (2007)

Gen: Aventura, Actiune

Distributie: Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai Bachchan, Peter Mullan, Kevin McKidd

Regizor: Doug Lefler [a mai regizat: Dragonheart: A New Beginning(2000), Hercules: The Legendary Journeys - Hercules and the Circle of Fire(1994)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 37.000.000 $

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 37/100

In timp ce Imperiul Roman se prabuseste, tanarul Romulus Augustus paraseste orasul si porneste intr-o calatorie periculoasa in Britania pentru a gasi o legiune de sustinatori.

E pacat ca in timpurile astea cele mai bune filme despre Imperiul Roman vin de peste ocean, de la Hollywood. Am crezut ca un film britanic va avea ceva mai multa noima abordand un astfel de subiect, dar scenaristii nu au mers nici in intregime pe adevarul istoric, nici nu au facut o fictiune pura si a iesit o struto-camila nereusita. De asemenea, cred ca este cel ami minimalist cu romani pe care l-am vazut.

Este pacat si de distributia impresionanta care a lucrat la acest film. Eforturile lor fac ca acest film sa primeasca nota de trecere, dar sunt mai multi factori care i-au impiedicat pe actori sa straluceasca. Primul este scenariul mediocru. Al doilea ar fi lipsa de maturitate a unora. Un exemplu in acest sens este Colin Firth, care la vremea aparitiei acestui film nu isi gasise inca identitatea cinematografica, iar acest rol nu i se potriveste deloc. Am fost surprins sa o vad pe Aishwarya Rai Bachchan, pe care o stiam din filmele indiene, dar care s-a descurcat absolut onorabil.

Povestea nu este cea mai inteligenta si singurul lucru care a facut-o agreabila a fost atmosfera pe acre a transmis-o, data de suspansul obtinut din apararea unui baietel de catre un grup restrans de eroi. Filmul asta o sa va faca sa clatinati dezaprobator din cap de destule ori. Uneori chiar am avut senzatia ca urmaresc un film pentru copii, iar asta este singurul context in acre il recomand: pentru o seara de film in familie, cu cei mici. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!