sâmbătă, 21 octombrie 2017

The Hunting Party (2007)

Gen: Drama

Distributie: Richard Gere, Terrence Howard, Jesse Eisenberg, Gordana Vukres, James Brolin

Regizor: Richard Shepard [a mai regizat: A Lot(2016), Dom Hemingway(2013), Danni Lowinski(2011), Zip(2008), The Matador (2005)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 54/100

Un tanar jurnalist, un cameraman experimentat si un corespondent de razboi cazut in dizgratie pornesc intr-o misiune neautorizata cu scopul de a-l gasi pe cel mai cautat criminal de razboi din Bosnia, dar tinta lor decide sa ii urmareasca el pe ei.

Filmul are un sambure de adevar la baza, iar asta il face foarte interesant. Ce il impiedica sa fie cu adevarat excelent este ca nu trateaza povestea ni cu umor de la un capat la celalalt, nici serios in intregime. incearca sa impace ambele genuri si nu reuseste in totalitate. Nu sunt foarte multe efecte speciale, dar nici nu erau necesare. Cinematografia este bunicica, dar se simte pe alocuri lipsa unui regizor mai experimentat in astfel de productii.

Distributia are destule nume importante, dar nici un actor aflat 100% pe val. Richard Gere si-a depasit demult anii de glorie deplina, iar prestatiile lui bune sunt sporadice. Aici are o interpretare decenta. Jesse Eisenberg bate de o viata la portile succesului, dar parca nu reuseste niciodata sa fie cu adevarat luat in serios, iar Terrence Howard este genul acela de actor imprevizibil, despre care stii ca este in stare sa livreze prestatii foarte bune, dar nu stii niciodata cand o va face. Si el a avut o interpretare solida aici.

Per total, mixul de umor si seriozitate nu este o ratare completa si pentru unii s-ar putea sa functioneze foarte bine. Nu este o idee rea sa atragi atentia cu umor asupra unor probleme serioase. Cred ca este un film care chiar daca nu este vreo capodopera, nici nu este apreciat la adevarata lui valoare si ar trebui vazut, pentru ca este distractiv si nu este o pierdere de timp.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!