sâmbătă, 7 octombrie 2017

The Himalayas (2015)

Titlu original: Himalaya

Gen: Aventura, Biografic, Drama

Distributie: Jung-min Hwang, Sung-ha Jo, Woo Jung, In-kwon Kim, Mi-ran Ra

Regizor: Seok-hoon Lee [a mai regizat: Pirates(2014), Dansing kwin(2012), Two faces of  My Girlfriend(2007), See You After School(2006)]

Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Supporting Actress (Mi-ran ra), Max Movie Awards, Coreea de Sud 2016
- Best Poster, Max Movie Awards, Coreea de Sud 2016

Nota Gealapa: 6.95

Un film bazat pe evenimente adevarate, despre alpinistul UM Hong-gil, care a infruntat cea mai mare provocare din viata sa cand a pornit intr-o misiune pe Everest, pentru a-si recupera unul dintre camarazi.

Prima parte a filmului este destul de greu de urmarit pentru ca este atat de... coreeana. stilul asta asiatic supradramatizat pe mine ma oboseste. A doua parte insa compenseaza din plin. Drama devine umana si filmul devine agreabil. Cinematografia este la inaltime, iar singuratatea personajelor principale este resimtita si in fata ecranului. Ce m-a facut sa indur prima parte, a fost gandul ca am in fata o poveste reala si eram curios sa aflu despre ea. Un film bun per total, dar cam lung; se putea lipsi de multe scene.

Distributia nu imi spune nimic din punct de vedere al numelor, dar si interpretarile protagonistilor, intocmai ca intregul film, sunt impartite in doua segmente: in prima parte a filmului sunt aproape de ridicol datorita stilului hiperbolizat, dar in a doua unii dintre ei aproape ca stralucesc  si devine usor sa empatizezi cu personajele.

Am vazut cam multe filme despre alpinism in ultima vreme, iar asta mi se pare ca este o combinatie intre toate celelalte, fara sa se ridice insa la inaltimea lui Everest. Filmul se vrea sa fie izvor de lacrimi, dar oricat de buna ar fi a doua parte, nu este chiar atat de emotionala. Ce reuseste insa cu brio acest film, este sa te convinga sa nu te duci pe munte, cel putin iarna.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!