luni, 9 octombrie 2017

The last of the Mohicans (1992)

Gen: Aventura, Actiune

Distributie: Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Russell Means, Eric Schweig, Joghi May

Regizor: Michael Mann [a mai regizat: Blackhat(2015), Public Enemies(2009), Miami Vice(2006), Collateral(2004), Ali(2001)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 84.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Best Sound, Academy Awards, USA 1993
- Best Cinematography, BAFTA Awards, 1993
- Best Make Up Artist, BAFTA Awards, 1993
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 1994
- Best Actor (Daniel Day-Lewis), Evening Standard British Film Awards, 1993

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 76/100

Trei vanatori protejeaza fiica unui colonel britanic in mijlocul unui razboi impotriva francezilor si a indienilor.

Acest film este cu siguranta unul din filmele preferate ale parintilor nostri. nu stiu daca asta se datoreaza calitatii filmului, sau faptului ca atunci nu aveai acces decat la ce se dadea pe tv. Cert este ca filmul este foarte bun. Arata si suna bine, te poarta in epoca in care se desfasoara actiunea si te tine cu sufletul la gura incontinuu. Nu sunt efecte speciale deosebite, dar cinematografia este foarte reusita. Ritmul este unul alert si nici nu simti cum trec cele doua ore.

Distributia ni-l propune in rolul principal pe un Daniel Day-Lewis in floarea varstei si probabil la apogeul carierei sale. S-a descurcat foarte bine in pielea personajului sau, mai ales ca nu a avut foarte multe replici de rostit. A fost credibil si emotionant pe alocuri si asa au fost si colegii lui de platou mai putin celebri. Calitatea interpretarilor este una foarte buna.

Daca acest film ar aparut acum nu cred ca avea vreo sansa sa devina un clasic, dar datorita tehnologieimai putin dezvoltate de la inceputul anilor '90, doar o mana de filme faceau inconjurul lumii, iar acesta este unul dintre ele... unul dintre cele mai "internationale" filme si fara dubiu a devenit un clasic.Razboi, tradare, dragoste, razbunare si izbavire, cam acestea sunt coordonatele acestui film, pe care trebuie sa il vedeti fie si numai pentru ca trebuie sa il aveti la baza culturii dvs. cinematografice; exact ca lecturile obligatorii din timpul scolii. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!