luni, 2 octombrie 2017

The 5th Wave (2016)

Gen: SF, Aventura

Distributie: Chloë Grace Moretz, Matthew Zuk, Gabriela Lopez, Bailey Anne Borders

Regizor: J Blakeson [a mai regizat: The Disappearance of Alice Creed(2009)]

Buget: 38.000.000 $
Incasari: 134.200.000 $

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 33/100

Patru valuri din ce in ce mai intense de atacuri extraterestre au decimat cea mia mare parte a Pamantului. Cassie este pe fuga, incercand cu disperare sa isi salveze fratele mai mic.

Filmul asta a inceput bine si s-a terminat prost.  Intriga este una tocita deja de industria cinematografica: extraterestrii invadeaza Pamantul si incearca sa extermina rasa umana. Aceasta intriga insa, a primit un suflu nou in prima faza, iar modul in care evolueaza la inceput este destul de original si palpitant. Ce se intampla dupa aceea duce filmul in derizoriu si il face foarte putin credibil. Din punct de vedere vizual este mediocru, efectele reusite alternand cu cele ratate, iar scenariul isi da singur cu tesla unde ii e mai greu voinicului, punand in prim-plan o poveste domanticsa inutile si un final in coada de peste, in speranta unui sequel care sper sa nu vina niciodata.

Distributia nu este nici ea cine stie ce si singurul nume cu adevarat relevant este Chloë Grace Moretz, pe care eu o simpatizez foarte mult si care s-a straduit, dar gandul ca ea ar putea salva lumea infruntand o rasa extraterestra nu si-a facut loc in logica mea. La o distirbutie adolescentina, asa au fost si interpretarile. Unele au avut potential, dar lipsa de experienta s-a simtit.

Generatia millenials din pacate, nu are sansa sa traiasca o epoca prea reusita a cinematografiei. Desigur, din cand in cand apare cate un film foarte bun, dar frecventa cu care apar filme epice, care sa ramana peste timp si sa devina clasice este mult mai redusa decat in tineretea generatiei mele, sau a parintilor mei. Tocmai de aceea incurajez pe toata lumea sa arunce un ochi asupra filmelor din trecut, asa cum fac si eu din cand in cand. in concluzie, acest film este doar o suma de clisee cu rezultat incert. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!