miercuri, 1 noiembrie 2017

The Lobster (2015)

Gen: SF, Romantic, Comedie

Distributie: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Jacqueline Abrahams, Roger Ashton-Griffiths

Regizor: Yorgos Lanthimos [a mai regizat: The Killing of a Sacred Deer(2017), Venice 70: Future Reloaded(2013), Alpes(2011), Dogtooth(2009), Kinetta(2005)]

Buget: 4.000.000 €
Incasari: 19.000.000 $

Filmul a obtinut 28 de premii, printre care:
- Honorable Mentions (The Next Ten Best Picture Contenders), Awards Circuit Community Awards, 2016
- Best Supporting Actress (Olivia Colman), British Independent Film Awards, 2016
- Jury Prize, Cannes Film Festival, 2015
- Palm Dog - Jury Prize, Cannes Film Festival, 2015
- Queer Palm - Special Mention, Cannes Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 82/100

Intr-un viitor distopic, conform legilor Orasului, oamenii singuri sunt dusi la Hotel, unde sunt obligati sa isi gaseasca un partener in 45 de zile, sau sunt transformati in animale si trimisi in Padure.

Asta ar putea fi cel mai ciudat film pe care l-am vazut vreodata. Din punct de vedere al originalitatii nu poate fi comparat cu altceva. Atmosfera este una sinistra de la inceput pana la sfarsit, fiind ajutata de cinematografie si o coloana sonora care iti da fiori uneori. Ni se ofera si ceva umor si el destul de macabru. In ciudatenia lui, reuseste sa puna pe masa niste teme de gandire legate de normele sociale.

Distributia este destul de atractiva din punct de vedere al numelor, am ales pentru un film european. Stilul de interpretare al actorilor este si el unul la fel de sinistru si desi s-au achitat cu brio de sarcinile pe care le-au avut, nu putea fi vorba aici de interpretari memorabile, dar am vazut doar prestatii solide, in concordanta cu atmosfera generala si in mod ciudat, chiar agreabile.

Va spun ca sunt sanse infime sa fi vazut un film mai bizar decat acesta. Este de admirat cum cu ajutorul catorva glume, filmul reuseste sa te obisnuiasca cu lumea ciudata pe care o propune. Cred ca se vrea un film cult si chiar este. Amuzant, socant uneori, dar mai ales unic, cam acestea sunt principalele carecteristici care ma fac sa il recomand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!