marți, 7 noiembrie 2017

The Snow Walker (2003)

Gen: Drama, Aventura

Distributie: Barry Pepper, Annabella Piugattuk, James Cromwell, Kiersten Warren, Jon Gries

Regizor: Charles Martin Smith [a mai regizat: Dolphin Tale 2(2014), Dolphin Tale(2011), Stone of Destiny(2008), Icon(2005), Ropughing It(2002)]

Buget: 10.000.000 CAD (ca. 8.000.000 $)

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Award of Distinction - Feature, Australian Cinematographers Society, 2006
- Best Cinematography (in a DVD Premiere Movie), DVD Exclusive Awards, 2006
- Feature Length Drama: Best Overall Sound, Leo Awards, 2004
- Feature Length Drama: Best Sound Editing, Leo Awards, 2004
- Feature Length Drama: Best Musical Score, Leo Awards, 2004

Nota Gealapa: 7.50

Un pilot si pasagerul sau se lupta pentru supravietuire, dupa ce se prabusesc in tundra arctica.

Toata lumea care a luat parte la acest proiect a stiut exact cum sa valorifice mijloacele limitate pe care le-au avut la dispozitie si le-au valorificat la maxim, fara sa incerce sa epateze inutil in incercarea de a impresiona. Astfel ca rezultatul este un film simplu, dar solid si foarte agreabil si chiar emotionant pe alocuri. Nu este memorabil, dar atat cat dureaza isi face treaba si reuseste sa creeze oarece emotie.

Distirbutia este si ea destul de ok. Sunt cateva figuri familiare, cu experienta in filme de televiziune, care au interpretari decente, discrete, care nu impresioneaza, dar nici nu deranjeaza. Cea mai buna interpretare ii apartine Annabellei Piugattuk, o anonima, careia acest film ar fi putut sa ii lanseze o cariera interesanta, dar nu stiu din ce motiv acest lucru nu s-a intamplat.

Mare parte din merit pentru modul in care a iesit acest film ii apartine regizorului, care s-a priceput sa lucreze cu ce are pe mana. Cinematografia este interesanta si ne poarta prin glorioasa tundra arctica din Canada, un loc pe care cei mai multi dintre noi nu il vor vedea vreodata. Un film despre instinctul de supravietuire, despre acceptare si despre cum se poate transforma un om in conditii extreme. Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!