vineri, 17 noiembrie 2017

The Tag-Along (2015)

Titlu original: Hong yi xiao nu hai

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Wei-Ning Hsu, River Huang, Yin-Shang Liu, Po-Chou Chang, Yumi Wong

Regizor: Wei-Hao Cheng [a mai regizat: Who Killed Cock Robin?(2017), The Tag-Along 2(2017), The Death of a Security Guard(2015)]

Premii:
- Best Actor (River Huang), Taipei Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 5.95

O poveste despre o inregistrare cu un grup de oameni care merg intr-o drumetie si o fetita misterioasa intr-o rochie rosie, care ii urmareste.

Cand alegi sa vezi un film asiatic te astepti fie sa gasesti ceva exatrordinar care sa te dea pe spate, fie ceva incredibil de prost. Din pacate acesta se apropie mai mult de a doua extrema. In afara de cateva sperieturi bune si cateva efecte vizuale interesante, acest film nu are nimic de oferit. Are o logica indoielnica, destul de greu de urmarit. Sunt convins ca oarecare parte din firul logic s-a pierdut si in traducere, dar nu atat de mult incat asta sa fie singurul motiv pentru care filmul nu mi s-a parut unul bun.

Despre distributie nu pot sa imi dau prea mult cu parerea. Numele nu imi spun nimic, iar interpretarile sunt in stilul generic al filmelor din aceasta parte de lume. Avand in vedere conditiile date, as spune ca prestatiile sunt destul de bune, una sau doua dintre acestea chiar iesind in evidenta.

Filmul are la baza o legenda urbana din Taiwan, care a pornit dupa ce in anul 1988, pe inregistrarile unui grup aflat in drumetie se presupune ca a aparut o fetita misterioasa imbracata in rosu, iar de atunci tot mai multi oameni sustin ca au intalnit-o. Asta face filmul o idee mai interesant, dar povestea cred eu ca extrapoleaza mult de la subiectul initial. Este considerat cel mai bun film horror din Taiwan din ultimele decenii, dar asta nu inseamna decat ca Taiwanul are o problema cu acest gen de film. Aceasta poveste are si un sequel pe care intentionez sa il vad dar nu ma astept sa fiu dat pe spate nici de acesta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!