marți, 28 noiembrie 2017

Wonder Woman (2017)

Gen: Fantastic, Aventura, Actiune

Distributie: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, Danny Huston

Regizor: Patty Jenkins [a mai regizat: Exposed(2015), Five(2011), Monster(2003)]

Buget: 149.000.000 $
Incasari: 194.000.000 $ (pana acum)

Filmul aobtinut 7 premii pana acum, printre care:
- Best of Show, Golden Trailer Awards, 2017
- Best Fantasy Adventure, Golden Trailer Awards, 2017
- Best Summer 2017 Blockbuster Poster, Golden Trailer Awards, 2017
- Rising Star Award - Actress (Gal Gadot), Palm Springs International Film Festival, 2017
- Choice Movie: Action, Teen Choice Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 76/100

Dupa ce un pilot se prabuseste pe insula ei si ii povesteste despre conflictul din lumea lui, Diana, o razboinica amazoniana aflata in training, pleaca de acasa pentru a lupta un razboi, descoperindu-si intreaga sa putere si adevaratul destin.

M-am ferit de filmul asta cat am putut, desi am vazut destule cronici pozitive. Parca e o industrie cinematografica cu prea multi spuer-eroi... mult prea multi pentru a mai fi vreunul cu adevarat credibil. In plus, aveam deja un super-erou barbat cu scut, destul de caraghios de altfel, acum ne trebuie si o femeie cu scut? Am zis sa ii dau totusi o sansa si nu imi pare rau ca am facut-o pentru ca m-a surprins in mod pacut,chiar daca consider in continuare acest film ca fiind inutil, iar singurul lui scop este de a mai crea un robinet de bani de unul singur sau impreuna cu Justice League

Din punct de vedere tehnic, arata foarte bine, cu multe efecte impresionante. Intriga este destul de haotica. Amesteca zei antici si amazoane, cu nazisti si arme chimice, dar in mod curios functioneaza si in aceste conditii. Recunosc ca m-am cufundat fara sa imi dau seama in povestea asta aparent fara sens si am fost destul de captivat, desi au existat unele momente care m-au facut sa dau ochii peste cap. Scenariul nu este rau nici el si propune destule dialoguri interesante, dintre care multe pline de umor, asa cum este la moda astazi.

Distributia nu este deloc una atractiva la prima vedere. Cel mai cunoscut nume de pe afis era cel al lui Chris Pine, acre nu este nici pe departe cel mai carismatic tip, dar aici a avut o interpretare buna, destul de agreabila. In rolul principal o regasim pe Gal Gadot, care pana la acest film era aproape anonima pentru mine si a carei prestatie a fost una ok-ish. A avut multe scene pe acre le-a ratat,d ar si unele bune, iar intepretarea asta oscilanta este deranjanta, dar o pun pe seama emotiilor debutului intr-un film de o asemenea amploare. Important este ca am vazut potential si sunt curios sa o vad si in proiectele ei viitoare. Ajuta si faptul ca este superba.

Daca judecam acest film doar comparandul cu alte productii de acelasi rang, cu acelasi buget si cu intrigi asemanatoare, atunci este doar unul mediocru si pun asta pe seama alegerii neinspirate a regizorului si a alegerilor neinspirate pe care ace(a)sta le-a facut la randul ei. Probail in dorinta de a fi o miscare feminista pana la capat, producatorii au decis ca si regizorul trebuie sa fie o femeie si asa a ajuns in aceatsa postura Patty Jenkins, care pana la acest film mai regizase doar o mana de episoade are unor seriale si vreo doua filme de televiziune. lipsa ei de experienta se vede si este unul din minusurile principale ale acestui film. Acesta este unul din motivele pentru care filmul nu este chiar un succes la box office. Celelalte ar fi distributia neatragatoare si reticenta publicului masculin de a vedea un film care are in prim-plan o femeie puternica.

Cu chiu cu vai isi va face loc si aceasta franciza pe aceasta piata si ne va mai deranja probabil ani buni de acum incolo, asa ca ar fi bine sa o vedeti de la inceput. trebuie sa recunosc ca este un film bun, destul de coerent avand in vedere imprejurarile si cred ca va fi o surpriza placuta. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!