vineri, 10 noiembrie 2017

The Mothman Prophecies (2002)

Gen: Thriller

Distributie: Richard Gere, Laura Linney, David Eigenberg, Bob Tracey, Ron Emanuel

Regizor: Mark Pellington [a mai regizat: The Last Word(2017), Lone(2014), Anatomy of Violence(2013), Secret Lives of Husbands and Wives(2013), I Melt With you(2011)]

Buget: 32.000.000 $
Incasari: 143.300.000 $

Premii:
- Best Sound Editing in a Feature - Music - Feature Film, Motion Picture Sound Editors, USA 2003

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 52/100

Un reporter este atras intr-un orasel din Virginia de Vest, pentru a investiga evenimente ciudate, inclusiv viziuni paranormale si aparitia unor entitati bizare.

Un film destul de interesant, cu suspans din plin, dar care pe mine m-a dezamagit cu un final prea abrupt. Singurul efect vizual arata mediocru, si imaginea asta nu este clatita deloc. Scenariul este destul de inteligent si filmul a fost captivant. Tensiuna a tot crescut si asteptam un final epic, dar am primit unul fals, care ofera raspuns pentru numai o parte din intrebarile pe care le acumulezi pe parcurs.

Distributia este si ea bunicica daca e sa judecam duba nume, dar interpretarile nu au fost chiar iesite din comun. Si Richard gere, si Laura Linney, dar si ceilalti actori cunoscuti din rolurile mai mici au avut prestatii decente si cam atat. Will Patton parca a fost o idee mai rasarit, dar cam atat. Daca dupa ce l-am vazut pe Liam Neeson razand intr-un film, am inteles de ce nu o face prea des, am primit aceeasi lectie aici, dar cu plansul lui Richard gere... deloc placut.

Filmul ar fi inspirat dintr-o poveste adevarata si asta il face mai interesant. Intr-un film in care personajul negativ nu apare niciodata, atmosfera de tensiune si teama a devenit sarcina scenariului si a regizorului, iar acesta din urma a reusit sa o creeze. Daca va place suspansul, o sa va placa si acest film, dar eu raman cu senzatia de potential irosit.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!