sâmbătă, 18 noiembrie 2017

The Mist (2007)

Gen: Horror

Distributie: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher, Toby Jones

Regizor: Frank Darabont [a mai regizat: The Majestic(2001), The Green Mile(1999), The Shawshank Redemption(1994), Nightshift Collection(1994), Buried Alive(1990)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 42.000.000 $

Premii:
- Saturn Award - Best DVD Special Edition Release, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2009
- Saturn Award - Best Supporting Actress, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2008
- Best Director, Fright Meter Awards, 2007
- Best Supporting Actress, Fright Meter Awards, 2007
- Best Horror Movie, Fright Meter Awards, 2007
- Best Horror or Science Fiction, Internet Film Critic Society, 2007

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 58/100

O furtuna ciudata dezlantuie o specie de creaturi insetate de sange asupra unui mic orasel, unde un grup de cetateni se adapostesc intr-un supermarket si lupta pentru viata lor.

Acest film a fost o surpriza placuta. Este plin de tensiune, destul de grafic si foarte imprevizibil. Coloana sonora este excelenta si creeaza o atmosfera sumbra. Din punct de vedre vizual avem parte de cateva efecte interesante, dar in prim-plan nu sunt monstrii si tentativa de a scapa de ei. in prim-plan este natura umana si felul in care oamenii reactioneaza in conditii de stres maxim. Majoritatea cliseelor sunt evitate cu succes, iar finalul absolut neasteptat ne arata ca nu orice film de acest gen trebuie sa aiba un happy-end clasic.

Distributia este departe de a fi impresionanta, dar sunt suficienti actori experimentati incat sa nu strice o poveste buna. Prestatiile sun bune, fara a fi extraordinare, dar sunt suficiente pentru a fi credibile. Ba chiar acteva scene sunt la un nivel foarte ridicat din punct de vedere al interpretarii. Cred ca niste actori mai de prima mana ar fi putut sa ofere ceva mai mult la acest capitol si sa faca filmul asta cu adevarat un clasic.

La prima vedere acest film nu parea ca are prea mult potential sa fie bun. In afara de un regizor care a produs cateva filme memorabile, restul ingredientelor pareau cam rasuflate. Iar Darabont nu numai ca a regizat acest film exemplar, dar aproape ca s-a reinventat, pentru ca filmul asta este diferit de ce ne obisnuise el pana acum. Seteaza atmosfera ciudata inca din prima scena, iar apoi este un sprint continuu catre un final extrem de intunecat. Pot sa inteleg de ce filmul asta nu s-a descurcat prea bine la box office, dar va asigur ca este un film excelent si trbuie sa il vedeti. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!