miercuri, 15 noiembrie 2017

The Million Dollar Hotel (2000)

Gen: Drama, Thriller

Distirbutie: Jeremy Davies, Milla Jovovich, Mel Gibson, Jimmy Smits, Peter Stormare

Regizor: Wim Wenders [a mai regizat: Submergence(2017), Les beaux jours d'Aranjuez(2016), Every Thing Will Be Fine(2015), The Salt of the Earth(2014), Cathedrals of Culture(2014)]

Buget: 8.000.000 $
Incasari: 300.000 $

Premii:
- Silver Berlin Bear - Jury Prize, Berlin International Film Festival, 2000
- Worst Foreign Director, Yoga Awards, 2001

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 25/100

O poveste clasica de tipul "cine e vinovatul", tragi-comica si romantica, care se desfasoara intr-un hotel ce gazduieste oameni cu probleme mintale, prea saraci pentru a-si permite asigurare medicala.

Tocmai am vazut doua ore de nebunie si la propriu si la figurat. In cea mai mare parte a timpului lucrurile sunt neclare, exact ca mintea personajelor. Cred ca ideea nu este una rea, dar nu a fost pusa in scena atat de bine pe cat s-ar fi putut. Sunt multe momente in care putina seriozitate ar fi ajutat filmul, dar aceasta nu a aparut. Ar mai fi fost nevoie si de altceva in afara de un haos continuu care devine rutina si chiar irita pe alocuri.

Distributia este foarte buna si ar fi trebuit sa ajute filmul mai mult, dar scenariul nu i-a pus in valoare decat ocazional pe actori. Astfel ca si Davies, si Jovovich si Gibson a avut doar cateva momente de sclipire, iar in rest s-au pierdut in ceata neclara aproape omniprezenta. Este pacat si de numele importante cu aparitii sporadice, pentru ca nici macar aceste momente nu au fost fructificate cum trebuie.

Filmul este destul de rudimentar si din punct de vedere tehnic si in loc sa devina genul ala de poveste care a facut-o celebra pe Agatha Christie, ramane doar o poveste neglijabila. Un film de hipsteri si de oameni care pretind ca au o intelegere superioara asupra lucrurilor, dar de fapt este doar un nor de praf care nu ascunde nimic deosebit. Nu este neaparat rau, dar nici nu imi prea vine sa il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!