duminică, 5 noiembrie 2017

The Sting (1973)

Gen: Comedie, Crima

Distributie: Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw, Charles Durning, Ray Walston

Regizor: George Roy Hill [a mai regizat: Funny Farm(1988), The Little Drummer Girl(1984), The World According to Garp(1982), A Little Romance(1979), Slap Shot(1977)]

Buget: 5.500.000 $
Incasari: 165.000.000 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Best Picture, Academy Awards, USA 1974
- Best Director, Academy Awards, USA 1974
- Best Writing, Story and Screenplay Based on Factual Material or Material Not Previously Published or Produced, Academy Awards, USA 1974
- Best Art Direction-Set Decoration, Academy Awards, USA 1974
- Best Costume Design, Academy Awards, USA 1974

Nota Gealapa: 8.50
Metascore: 80/100

Doi escroci fac echipa pentru a da cea mai mare lovitura.

Este un film extrem de simplu, dar atat de bine facut, incat a devenit un clasic. Nimic nu este ceea ce pare in acest film, iar scenariul, foarte bine scris, rastoarna situatia de atatea ori ca le-am pierdut sirul. Am crezut ca intuiesc parte din deznodamant, dar chiar daca am facut-o, filmul m-a facut sa ma indoiesc in permanenta de ceea ce credeam. Are un aer snob acest film, dar fara sa fie deranjant si total indreptatit pana la urma, pentru ca actorii sunt de clasa, iar umorul inteligent si rafinat.

Distirbutia este una de vis. In rolurile principale avem doi actori in voga in acele vremuri, care intre timp au ajuns legende ale cinematografiei si nici Paul Newman si nici Robert Redford nu au dezamagit. Ambii au avut interpretari foarte solide si chimia dintre ei a fost excelenta. Nume importante cu prestatii solide au fost si in rolurile secundare, iar asta face ca distributia sa fie unul din principalele atuuri ale filmului.

Filmul asta a castigat sapte premii Oscar si le-a meritat pe toate, dupa parerea mea. Arata bine, este amuzant, este foarte complex, fara sa fie exagerat de arogant din cauza asta, iar ritmul este atat de calert, ca nu ai timp sa ranjesti satisfacut de fiecare data cand te prinzi de un aspect, pentru ca altfel esti depasit de evenimente. Intr-un film in care nici un personaj nu este ce pare a fi, va sfatuiescs a fiti cu ochii in patru dupa putinele scene in care acestea isi arata vulnerabilitatea, pentru ca sunt scenele care fac ca acest film sa fie mai mult decat un simplu film bun. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!