miercuri, 8 noiembrie 2017

The Master (2012)

Gen: Drama

Distributie: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams, Price Carson, Bruce Goodchild

Regizor: Paul Thomas Anderson [a mai regizat: Junun(2015), Inherent Vice(2014), There Will Be Blood(2007), Punch-Drunk Love(2002), Magnolia(1999)]

Buget: 32.000.000 $
Incasari: 60.000.000 $

Filmul a obtinut 76 de premii, printre crae:
- Best Supporting Actor (Philip Seymour Hoffman), Alliance of Women Film Journalists, 2013
- Best Director, Austin Film Critics Association, 2012
- Best Actor in a Supporting Role (Philip Seymour Hoffman), Awards Circuit Community Awards, 2012
- Best Original Score, Boston online Film Critics Association, 2012
- Best Cinematography, Boston Society of Film Critics Awards, 2012

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 86/100

Un veteran din marina este nelinistit si nesigur de viitorul sau, pana cand este tentat de Cauza si de liderul ei carismatic.

Asta este un film detsul de bun, dar mult prea arogant. Daca filmul asta ar fi un fotbalist, i s-ar spune Alibesc si dupa fiecare dribling / scena reusita s-ar crede Ronaldo, dar apoi urmeaza minute intregi de normalitate. Este un film pe placul criticilor, dar in dorinta disperata de a-i multumi pe acestia, a fost putin scapat din vedere publicul larg. Filmul incearca sa predea multe lectii, dar singura concluzie clara pe care am tras-o eu este ca un om nu se poate schimba, chiar daca incearca sau pretinde ca a facut-o. Poate nu sunt eu suficient de cult pentru acest film.

Distributia are destui actori experimentati, dupa parerea mea alesi si ei dupa tiparul filmului, adica actori care se cred mai speciali, mai profunzi si cu o treapta deasupra actorasilor obisnuiti care joaca in filme mainstream. ma refer aici la in principal la Amy Adams si la Joaquin Phoenix, ambii dand viata si in acest film unor personaje destul de ciudate. Prestatiile lor au fost solide, dar nu ma pot declara impresionat.

Recunosc ca filmul are un oarecare magnetism, iar regizorul a stiut exact cum sa valorifice scenariul si actorii pe care i-a avut la dispozitie. Se pot gasi niste similitudini si apropouri catre scientologie, dar nu stiu daca sunt neaparat intentionate. Poate putin prea lung, filmul se incalzeste mai greu, dar apoi este destul de captivant. Nu va fi pe gustul tuturor. Nu este nici pe gustul meu, motiv pentru care nici nu il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!