duminică, 26 noiembrie 2017

The Sea Inside (2004)

Titlu original: Mar adentro

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueñas, Mabel Rivera, Celso Bugallo

Regizor: Alejandro Amenábar [a mai regizat: Regression(2015), Agora(2009), The Others(2001), Open Your Eyes(1997), Thesis(1996)]

Buget: 10.000.000 €
Incasari: 64.100.000 $

Filmul a obtinut 68 de premii, printre care:
- Best Foreign Language Film of the Year, Academy Awards, USA 2005
- Best Foreign Language Film, Golden Globes, USA 2005
- Best Performance in a Leading Role (Javier Bardem), ADIRCAE Awards, 2005
- Best Foreign Film, Spanish Language (Mejor Película Iberoamericana), Argentinean Film Critics Association Awards, 2006
- Best Film, Bangkok International Film Festival, 2005

Nota Gealapa: 8.20
Metascore: 74/100

Povestea reala a lui Ramon Sampedro, care a dus o lupta de trei zeci de ani in favoarea eutanasiei si a dreptului sau de a muri.

Nu este deloc un film comod. Abordeaza un subiect care este si va ramane mult timp de acum incolo tabu. Simplu din punct de vedere tehnic, dar extrem de complex, filmul va crea polemica si va imparti publicul in doua tabere destul de radicale, care vor dezbate intens aceasta tema. Nu este genul de subiect acre sa te lase indiferent. Filmul reuseste sa captiveze, sa rrevolte si sa socheze pe alocuri si nu plictiseste nici o secunda.

In rolul principal il regasim pe Javier Bardem, practic cel mai important nume pe acre il are de oferit cinematografia spaniola in acest moment, iar acesta nu dezamageste. Are o interpretare absolut hipnotizanta si fura majoritatea luminii reflectoarelor asa cum si trebuia de altfel. Nu vreau sa minimalizez calitatea prestatiilor celor din rolurile secundare, care au fost si ele foarte bune, dar Bardem a stralucit pur sis implu.

Vreau sa apreciez si indemanarea regizorului Alejandro Amenábar, care a reusit dintr-un subiect greu de ecranizat si greu de facut agreabil, un film plin de viata, culmea. Filmul nu este numai despre problema eutanasiei, ci ridica si alte teme, unele la fel de prezente ca cea principala; de exemplu: ce este dragostea? Intreg filmul este ticsit de personaje indragostite, care cauta dragostea si ar face orice pentru ea. Europenii in general sunt foarte priceputi sa faca astfel de filme, iar acesta este unul dintre cele ami bune de acest fel si il recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!